Ege Postası
Geri

CHP'de 'kontenjandan vekile’ sınır geliyor

CHP’de hafta sonu yapılacak 35. Olağan Kurultay için son hazırlıklar yapılıyor.
CHP'de 'kontenjandan vekile’ sınır geliyor
Haberler / Politika
12 Ocak 2016 Salı 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, perşembe günü il başkanlarıyla görüşecek ve delegelerin nabzını ölçecek.
CHP kurultayında genel başkanlık Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına tek rakip olarak İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın çıkması bekleniyor. Balbay cephesinde adaylık için 200 imzaya ulaşılacağı belirtilirken, Genel Merkez yönetimi bu olasılığın düşük olduğunu ifade ediyor.
Divan için Özel ismi
Kurultayda divan başkanlığı için eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’in isimleri geçiyor. Bu konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
Kurultayda ilk gün genel başkanlık seçiminin yanı sıra iki maddelik bir tüzük değişikliğinin ele alınması bekleniyor. Bu çerçevede kurultaydan bir gün önce Tüzük Komisyonu parti genel merkezinde toplanacak. Parti yönetimi, tüzüğe, bir kez kontenjandan milletvekili seçilen bir ismin, tekrar bu haktan yararlanamamasını ekleyecek ancak, bununla ilgili son kararın da aynı gün verilmesi bekleniyor. Hakkın ikiyle sınırlanma yoluna da gidilebileceği belirtiliyor. Kurultayda, 1 Kasım seçim sürecinde yönetmelikle aşılan ön seçim şartının da tüzüğe monte edilmesi bekleniyor.
Gözler yenilerde
Parti vitrinini genç isimlerle yenilemek isteyen Kılıçdaroğlu’nun kurultayda sürpriz isimleri PM’ye ve MYK’ye taşıyabileceği belirtiliyor. 2018’e kadar bir seçim gündeminin olmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu, bu süreyi örgütlerde yenilenmeye ayırarak geçirecek. Bu çerçevede mevcut MYK’nin 3’te 1’inin yoluna devam edeceği, PM’nin de büyük bölümünün değişeceği belirtiliyor. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın yeni MYK’de olabilecekleri kulislerde konuşulanlar arasında.
Kadrolar gençlere ve kadınlara
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gençlerin ve kadınların siyasete katılımını arzu ettiğini ve bu yönde açıklamalar yaptığını belirten Grup Başkanvekili Levent Gök, “CHP, kadrolarını daha çok genç ve kadınlardan oluşturarak yoluna devam edecektir. Genel Başkanımızın iradesi bu yöndedir. Bu irade tabandan da büyük ölçüde destek bulmaktadır. CHP, köklü gelenekleri olmasına karşın değişimleri de içinde yaşatan bir partidir” diye konuştu. 
Fırat Kozok / Cumhuriyet - 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası