Ege Postası
Geri

CHP'den aday adaylarına “ilgimiz yok“ mesajı!

CHP İzmir’de parti gönüllüleri tarafından 4 Aralık’ta izmirchp.com adresiyle ‘CHP İzmir yerel seçim aday anketleri’ adı altında sosyal medya üzerinden başlatılan anket aday adayları arasında kafa karışıklığı yarattı. İl Başkanlığı sosyal medyada artan paylaşımlar ve gelen tepki telefonları sonrası harekete geçti ve 200 başkan aday adayına mesaj attı.
CHP'den aday adaylarına “ilgimiz yok“ mesajı!
Haberler / Politika
9 Aralık 2013 Pazartesi 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Genel Merkez İzmir’de ilçelerde anket çalışmalarını gizlilikle yürütürken, CHP’de adayların açıklanmasına kısa bir süre kala sosyal medya üzerinden kendilerini CHP gönüllüleri olarak adlandıran kişilerin, CHP’nin logosunu, sloganlarını ve resmi internet adresini de kullanarak izmirchp.com adresinde 30 ilçe ve Büyükşehir'de belediye başkan adaylarına yönelik başlattığı anket çalışması kaos yarattı.

200 ADAY ADAYINA MESAJ!
Aday adaylarının bir çoğu anket çalışmasını il başkanlığının ve Genel Merkez’in yaptırdığını düşünerek sosyal medyada kendilerine ait hesaplarından ‘oy kullanın’ çağrısı yaptı.Çok sayıda aday adayı da İl Başkanlığı’nı telefon yağmuruna tutup parti yetkililerine ‘İl Başkanlığı neden böyle bir çalışma içinde’ ‘Bu çalışmadan bizim niye haberimiz yok’ ve ‘Bu uygulama yanlış’ çıkışında bulundu. Yapılan ankete yönelik bazı aday adaylarının sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve bazı aday adaylarından da gelen tepkiler üzerine İl Başkanlığı harekete geçti ve 200 belediye başkan aday adayına telefonla mesaj çekti.

“İLGİMİZ YOK”

Çekilen mesajda şu ifadeler yer aldı, “ Sayın aday adayımız, son günlerde İZMİRCHP.COM adındaki bir sitede aday adayları ile ilgili bazı anketler yapılmaktadır. Kimin tarafından kurulduğu belli olmayan , künyesi bulunmayan bu siteyle ve yapılan anketle il başkanlığımızın hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Dikkate almamanız rica olunur”

NEDEN: GERÇEK ADAYLARI ORTAYA ÇIKARMAK

Sitede yapılan anket çalışmasının nedeni “Seçmen iradesinin en sağlıklı şekilde yansımasını arzu eden bir grup CHP'ye gönül vermiş gönüllü olarak bir karar aldık. Yapılan anket çalışmaları , değişik haber sitelerinde yapılan online anketler ,ardı ardına yayınlanan araştırma raporları... Herkes gibi bizimde kafamızı karıştırdı. Bir araya gelip bir karar aldık. İzmir'in gerçekte istediği adaylar kimlerseçmen iradesi sandıkta karşısında gerçekten kimi görmek istiyor “ sözleriyle açıklanıyor. Anketin amacının ise vatandaşın gerçekte hangi adayı görmek istediği hangi başkanla yola devam etmek istediğinin gerekli mecralara ulaştırmak olduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası