Ege Postası
Geri

CHP'den 'kadın' hamlesi

İzmir Büyükşehir ve ilçe adaylarının belirlenmesi noktasında titiz bir çalışma yürüten CHP Genel Merkez yöneticileri, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan’dan görüş istedi. Kadın aday isimlerinin de yer aldığı bir değerlendirme metni hazırlayıp CHP Genel Merkezi'ne ileten İKKB Başkanı Eraslan, çalışkan, vizyoner, halkla iç içe kadın belediye başkan adaylarının gösterilmesi durumunda elbirliğiyle destek verip başarıları için çalışacakları sözünü verdi. Genel Merkez, Kadın Kuruluşları Birliği'nden görüş istedi
CHP'den 'kadın' hamlesi
Haberler / Yerel Politika
31 Aralık 2018 Pazartesi 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’nin İzmir ve ilçelerinde İYİ Parti ile ittifakı da gözönüne alarak göstereceği belediye başkan adaylarıyla ilgili mesaisi yoğun bir şekilde sürüyor.

CHP Genel Merkez ve İzmir İl Başkanlığı yetkilileri, 4 Ocak’ta toplanması beklenen MYK’da da gündeme gelmesi beklenen, aksi durumda Ocak ayının sonuna doğru başlaması gereken İzmir görüşmeleri kapsamında en doğru adaylarla yerel seçime girme çalışmasını detaylı bir şekilde yürütüyor.

Anketler yaptıran, örgütün taleplerini dinleyen CHP Genel Merkez yöneticileri, sivil toplum örgütleri, dernekler, işçi ve işveren örgütlerinin de görüşlerini alıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan yardımcıları, İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden de görüşlerini talep ediyor.

CHP GENEL MERKEZİ İKKB’DEN DE GÖRÜŞ İSTEDİ

CHP Genel Merkezi, bünyesinde 48 derneği barındıran İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan’dan da görüş istedi. İKKB Başkanı Kesiktaş, bu kapsamda büyükşehir belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçede ortaya çıkan kadın adayların da mutlaka dikkate alınması gerektiği yönünde bir değerlendirme yazısı hazırlayıp CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticilerine iletti.

Kadın nüfus ve seçmen sayısının fazla olduğu, kadın STK’larının da en aktif olduğu kentlerin başında gelen İzmir’de CHP’li kadın belediye sayısının bu dönem sadece iki olduğunu, bu sayının arttırılması gerektiğini belirten İKKB Başkanı Eraslan, kentte halkta karşılığı olan, teşkilattan gelen, siyasi tecrübesi de olan, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe çok sayıda kadın aday olduğunu dile getirdi.

VİZYONER, ÇALIŞKAN, HALKLA İÇ İÇE KADIN ADAYLAR GÖSTERİLİRSE…

Kendilerinden istenen değerlendirme yazısını gönderdiklerini kaydeden İKBB Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan, gösterilecek kadın adayları 48 kadın derneğiyle birlikte el birliğiyle kucaklayıp başarısı için yoğun çaba harcayacaklarını da söyledi.

EL BİRLİĞİYLE KUCAKLAYIP VE BAŞARISI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

İKKB Başkanı Eraslan, “İzmir dışı bir kent. Kadın seçmen ve nüfusunun fazla olduğu, kadınların ciddi anlamda görünür olduğu bir kent. O yüzden kadınların kenti daha iyi yönetebileceğine inanıyorum. Sorunları çözebilecek, sonuç odaklı davranır. Vizyoner, çalışkan, halkla iç içe, sorunlara hakim kadın belediye başkanlarının halkta da karşılık bulacağını ve başarılı olacağını düşünüyoruz. Hangi kadın adayı gösterirlerse, el birliğiyle kucaklarız ve başarısı için elimizden geleni yaparız. Önemli olan İzmir’in faydası. Seçilecek olan kadın adayların başarısı arkasından gelecek kadın adayların da yönünü çizecek” değerlendirmesini yaptı.

KADIN ADAY ADAYLARINDAN İSİM DE ZİKRETTİK

İKBB Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan, kadın adaylar içinden genel merkeze isim önerisinde de bulunduklarını dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aday gösterilmesini istediğimiz isimleri de zikrettik. Kadın adaylar İzmir’de gayet güçlü, olaya hakim, teşkilattan gelen güçlü kadın adaylar var. Madem demokrasi diyoruz, işbirliği yapmak diyoruz. Büyükşehirde de çok sayıda ilçe de kadın aday adayları var. Bizim hedefimiz kadın aday sayısının yarı yarıya olması. En azından olması gerektiği kadar kadın belediye başkan adayının gösterilmesi gerekiyor. Kadın çalışmalarının içinde olan, siyaseti bilen kadın adaylar da var. Her belediye başkanının tecrübesi yoktu. O tecrübesizlikle gelip işin nasıl yapılacağını öğrendiler. Tecrübeli aday diye diretmek anlamsız. Zaten bu adayları kucaklayıp sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası