Ege Postası
Geri

CHP'den spor çalıştayı... Spor okulları ile Cumhuriyet ve Atatürk anlatılmalı

CHP Genel Merkezi’nde yapılan Spor Çalıştayı’nda konuşan CHP Spor Üst Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüsnü Oral, CHP’li 250 belediyenin yanı sıra diğer kentlerdeki belediyelerde de spor okulları kurma yoluyla çocuklara Cumhuriyet değerleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarının anlatılmasının şart olduğunu söyledi. Spor okulları ile Cumhuriyet ve Atatürk anlatılmalı
CHP'den spor çalıştayı... Spor okulları ile Cumhuriyet ve Atatürk anlatılmalı
Haberler / Spor
16 Aralık 2018 Pazar 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Eğitim ve Spor İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın organize ettiği Spor Çalıştayı’nda konuşan Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Üst Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Oral, CHP’li belediyelerin kurduğu ya da destek verdiği spor kulüplerinde çocuklara sporu sevdirmenin yanı sıra Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin de anlatılmasının önemine dikkat çekti.

CHP Genel Merkez binası Parti Meclisi (PM) salonunda, dün saat 12.00’de gerçekleşen toplantıda konuşan Hüsnü Oral, Türkiye çapında 250 CHP’li belediyenin bu amaçlar doğrultusunda çalışmaları zaten yaptığını ancak CHP’li olmayan il ve ilçelerde de çocuklara spor yoluyla Cumhuriyet ve Atatürk ilke ve inkılaplarının öneminin anlatılmasının elzem olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARA CUMHURİYET DEĞERLERİNİ, ATATÜRK’Ü ANLATMALIYIZ

Oral, Egepostası'na yaptığı açıklamada, “Türkiye’de spor politikasının artık çocuklara kadar indirilmesi gerektiğini söyledik. İnsanların en fazla değer verdikleri varlıkları çocuklardır. Çocuklara Cumhuriyet değerlerimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarının önemini anlatmalıyız. 250 belediyemiz var. Ancak olmayan kentlerde de spor kulüplerine malzeme yardımı yaparak spor okulları açılmasını sağlayabiliriz” dedi.

BİZİM TEK ÇAREMİZ; BELEDİYEMİZ OLMAYAN YERLERDE SPOR OKULLARI AÇARAK...

Oral, toplantıda ise, “Basketbol, futbol, güreş federasyonu hep onların elinde.. Adamı yeniyor, orta salona giderken biri çıkıyor Tekbir diyor. Allahu ekber diyorlar. Sporda da artık böyle bir sisteme geldik. Bizim tek çaremiz, 250 belediyemiz var. Hepsi aslanlar gibi kendi fikirleri doğrultusunda çocuklara eğitim veriyor, spor okulları açıyor. Spor okullarında Atatürk’e saygı yürüyüşü, 19 Mayıs’larda şölenler yaptık. 19 Mayıs’tan itibaren müsabakalara başladım, 19 Mayıs’ta ödül dağıttım. Çocuklarımıza Atatürk amblemli tişörtler dağıttık. Bunu 7-8 yaşındaki çocuklar giydi. Hepsi bana bu tişörtü ve spor yaptırma imkanı veren başkana oy verin anne-baba dedi” şeklinde bir konuşma yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası