Ege Postası
Geri

CHP depremzedelerle arayı düzeltti, top hükümette!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Bayraklı'da depremzedelerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada depremzedelerin aylardır beklediği “emsal artışının” yapılacağı müjdesini verdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nin geçtiğimi 25 Haziran'daki İzmir ziyaretinde de depremzedelerle bir araya gelmişti. Toplantıda bir depremzede, Kılıçdaroğlu’nun kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle sitem etmişti. Kılıçdaroğlu’nun dünkü ziyareti sonrası deprem mağdurlarıyla aralarındaki buzlar erirken emsal artışı çıkışıyla birlikte gözler hükümete çevrildi.
CHP depremzedelerle arayı düzeltti, top hükümette!
Haberler / Yerel Politika
27 Eylül 2021 Pazartesi 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Bir dizi programa katılmak için 25-26 Eylül tarihlerinde İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün depremzedelerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz 25 Haziran’da İzmir’e yaptığı ziyarette İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'ni (İZDEDA) ziyaret etmiş ve onların sorunlarını dinlemişti. 

DEPREMZEDELER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Toplantı esnasında bazı deprem mağdurları, "Biz sizi bekliyorduk. 8 aydır nerede olduğunuzu öğrenmek istiyorum. Kuşadası'na kadar geldiniz, buraya gelmemenizin gerekçesini söyler misiniz?" sözleriyle Kılıçdaroğlu’na sitemde bulunmuşlardı. 

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, depremden sonra İzmir'e geldiğini, milletvekillerinin de Ankara'da süreci takip ettiğini söylemiş ve konuyla ilgilendiğini belirtmişti. 

Öte yandan; dün Bayraklı'da depremzedelerle bir araya gelen CHP Lideri’nin gündeminde “emsal artışı” vardı. Edinilen bilgilere göre; Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün kaldığı otelde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir toplantı yaptı ve emsal artışı konusunda çalışmaların başlaması talimatı verdi.

TOP HÜKÜMETTE

Dün depremzedelerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada depremzedelerin içini rahatlatacak haberi verdi ve “Sayın Tunç Başkan. Eğer vatandaşımız bunu ödeyemiyor ve bunu başka yollardan karşılamak gerekiyorsa, bunun için kat yüksekliği gerekiyorsa, ‘Gerekirse yapılacak’ dediniz. Gerekiyorsa değil. Yapılacak” dedi.

Bu açıklamalar üzerine CHP cephesi depremzelerle aralarındaki buzları eritirken, şimdi gözler hükümetin alacağı kararlara çevrildi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası