Ege Postası
Geri

CHP ile İYİ Parti arasında 'fatura' tartışması: 'Kazanılacak seçimi kaybettik'

Akşener'in Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinin ardından CHP'li ve İYİ Parti'li isimler seçimlerdeki yenilginin faturasını birbirine kesti.
CHP ile İYİ Parti arasında 'fatura' tartışması: 'Kazanılacak seçimi kaybettik'
Haberler / Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 08:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine CHP kanadından ilk tepki eski CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, "CHP'nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir" dedi.

Tekin, TV100'de katılmış olduğu canlı yayında Akşener'in sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder cümlesini İyi Parti aylarca tartıştı. Bugün Akşener'in CHP'ye yönelik konuşması beni çok şaşırttı. Partimizdeki arkadaşların mezhepleri, siyasal düşünceleri tartışıldı, biz ibadetten yoksunuz, camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP'nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara yanıt vermedi. Asla Akşener'i de ve İyi Parti'deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP'nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir."

'Herkes faturayı İYİ Parti'ye kesti'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da Sözcü TV’de katıldığı programda CHP’ye ağır bir fatura kesileceğini söyledi. Usta, "Kazanılacak seçimi kaybettik" dedi.

Siyasal İletişim Danışmanı Suat Özçelebi'yse Usta konuşurken araya girerek “İyi Parti’ye bir fatura var mı?” diye sordu. Usta, Özçelebi’ye, “İyi Parti için başaramadık, kaybettik özür diliyoruz deniyor. Faturayı kesiyor zaten muhalif medya. Eski siyasetçiler, yeni siyasetçiler herkes faturayı İyi Parti’ye kesti. Biz daha ne faturası ödeyeceğiz? Daha ne bedel ödeyeceğiz?” dedi.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, günler öncesinden yapacağını duyurduğu konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiş "Biz bu seçimde yalnız iktidarla değil bu seçimin kaybedilmemesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. 'Önce ben, önce şahsım' diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık" ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası