Ege Postası
Geri

CHP kanun teklifi verdi: Tunceli'nin adı

AK Parti Tunceli İl Başkanı Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ay sonuna kadar açıklayacağı yeni demokratikleşme paketinde Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesinin de yer alacağını açıklamıştı. Ancak daha Başbakan Erdoğan paketi açıklamadan CHP harekete geçti.
CHP kanun teklifi verdi: Tunceli'nin adı
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - CHP'li üç vekil, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ortak imza ile TBMM'ye kanun teklifi verdiler. CHP'li vekillerin kanun teklifi, Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesini içeriyor.

AK PARTİLİ İL BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Ak Parti kurmaylarının üzerinde çalıştıkları ve Başbakan Erdoğan'ın ay sonuna kadar kamuoyuna sunacağını açıkladığı demokratikleşme paketinde Tunceli'nin adının da değişmesinin yer aldığı bizzat AK Parti'nin yeni Tunceli il Başkanı tarafından açıklanmıştı.

CHP eski Milletvekili olan ve AK Parti'ye geçtikten sonra hafta başında İl Başkanlığı'na atanan Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak 'Demokratikleşme paketi' ile Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirileceğini söylemişti.

TBMMY'YE VERİLEN TEKLİFTE ŞU İFADELER KULLANILDI:

''25 Aralık 1935 tarih ve 2884 sayılı “Tunceli Kanunu” ile ‘Dersim’ olan ilimizin adı ‘Tunceli’ olarak değiştirilmiştir. 2884 sayılı kanunun 1947’de yürürlükten kaldırılmıştır. “Dersim” adının “Tunceli” olarak değiştirilen ilimize tekrar verilmesine ilişkin Kanun Teklifim ve Gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası