Ege Postası
Geri

CHP kulislerine bomba gibi düşen iddia! Urla'da o isim kayyım olarak atanacak

İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklanıp, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne konulan Urla Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un yerine İlçe Kaymakamı Önder Can’ın atanacağı iddia edildi. CHP kulislerine bomba gibi düşen iddia!
CHP kulislerine bomba gibi düşen iddia! Urla'da o isim kayyım olarak atanacak
Haberler / Güncel
17 Aralık 2019 Salı 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI HABER MERKEZİ- Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından kulisler kayyım iddiası ile çalkanıyor. 

HDP’li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine kayyım olarak kaymakamların atanması örneğinde olduğu gibi Urla'da da benzer bir uygulamanın yapılcağı öne sürüldü. 

Buna göre Urla'da Belediye Meclisi içinden seçim yapılamayacağı ve tutuklanan Belediye Başkanı Oğuz’un yerine kayyım olarak Urla Kaymakamı Önder Can’ın atanacağı iddia edildi.

10 KASIM 2016’DA SON YAPILAN DEĞİŞİKLİK NE DİYOR

FETÖ/PDY üyelik ve Bylock kullanıcısı olmak ayrı ayrı terör suçu olduğu için yerine kayyum ataması da yapılabilecek. Kanuna göre yasa maddesinde 10 Kasım 2016’da son yapılan değişiklikte şu ifadeler yer alıyor:

“Belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde 46'ncı maddedeki (bakan-vali) makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir.” Maddesi ile açıklanmıştı…

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası