Ege Postası
Geri

CHP kurultayında çok sayıda kişi kumanyadan zehirlendi

CHP Kurultayı’nda döner ekmekli kumanyadan yiyen partililer, hastanelik oldu. CHP’de kurultay devam ederken akşam saatlerinde bir çok partili, mide bulantısı ve karın ağrısı yaşayarak kusmaya başladı. 112 Acil sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırılan partililerin Kurultay’da dağıtılan döner ekmekli kumanyalardan yediği öğrenildi. CHP kurultayında çok sayıda kişi kumanyadan zehirlendi
CHP kurultayında çok sayıda kişi kumanyadan zehirlendi
Haberler / Güncel
4 Şubat 2018 Pazar 21:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP Kurultayı’nda döner ekmekli kumanyadan yiyen partililer, hastanelik oldu. CHP’de kurultay devam ederken akşam saatlerinde bir çok partili, mide bulantısı ve karın ağrısı yaşayarak kusmaya başladı. 112 Acil sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırılan partililerin Kurultay’da dağıtılan döner ekmekli kumanyalardan yediği öğrenildi.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kurultayın ikinci gününde, bazı partililerin kumanya yedikten sonra ateş terleme ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi. Rahatsızlananlar sedyelerle dışarıdaki 112 Acil Servis ambulanslarına taşındı.

CHP kurultayında zehirlenenlerin sayısının 72 kişi olduğu öne sürüldü. Zehirlenenler arasında İzmir’den iki ilçe başkanı bir de ismi öğrenilemeyen Karşıyaka üyesi bir partilinin olduğu öğrenildi.

İki ilçe başkanından durumu daha kötü olan Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam hastanede tedavi altına alınırken, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın ise fenalaşmasının ardından otel odasına döndüğü öğrenildi. Yıldız’ın kendi imkanlarıyla hastaneye gideceği ifade edilirken Çam’ın ise hastaneden adli vaka olduğu gerekçesi ile çıkarılmadığı öğrenildi.

Zehirlenmelerin içinde et bulunan kumanyalardan kaynaklandığı tahmin edilirken, Kurultayın Divan Başkanlığınca yapılan anonsta rahatsızlananların salonun dışındaki ambulanslara gitmeleri istendi. Bu arada, söz konusu kumanyaların 2 bin kişiye dağıtıldığı öğrenildi.  Öte yandan Konak kadın koları eski yöneticisi Özlen Şengezende yemekten etkilenen isimlerden oldui

ZEHİRLENEN PARTİLİLER TABURCU OLDU

Ankara  Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan partililer, serum ve ilaç verildikten sonra taburcu oldu. Henüz Ankara’da olan ve kendini iyi hissettiğinde İzmir’e döneceğini açıklayan Kazım Çam, henüz tam anlamıyla iyileşmediğini belirtti. Özlem Şengezken ise İzmir’e döndü. Olay anını anlatan Şengezken, "Protokole kumanya dağıtılıyordu. İşporta değildi. Baktım vekiller, ilçe başkanları yiyor, ben de yedim. Tam kurultay delegelerinin oy vereceği sırada rahatsızlandım. Daha sonra arka arkaya ambulanslar gelmeye başladı. Böyle bir günde bu olayın yaşanması beni çok üzdü" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası