Ege Postası
Geri

CHP kurultayında ikinci gün

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36. Olağan Kurultayı’nda ikinci gün Parti Meclisi adaylarının yoğun çalışmasıyla başladı. Bin 266 delege Parti Meclisi,Yüksek Disiplin Kurulu ve Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) üyelerini seçecek. Çarşaf liste usulü yapılacak seçimlerde Kılıçdaroğlu 52 kişilik anahtar liste çıkartacak. Delegeler listelerden isim işaretleyecek.İzmir'den Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) başvuran isimler belli oldu. İzmir örgütünden Parti Meclisi için 30 isim YDK içinse 9 isim başvurdu. Öte yandan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır PM adaylık başvurusunu geri çekti. CHP kurultayında ikinci gün
CHP kurultayında ikinci gün
Haberler / Politika
4 Şubat 2018 Pazar 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI /AJANSLAR– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Adalet ve Cesaret Kurultayı’nda ilk gün maratonunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 790 oy ile yeniden başkan seçilmesinin ardından gözler bugün yapılan Parti Meclisi ve YDK seçimlerine çevrildi. PM için 488, YDK için de 108 aday başvurdu.

Oylamaya geçilmeden önce seçim kurulu görevlileri kalabalıktan dolayı alanı hazırlamakta güçlük çekti ve sık sık anons yapılarak, oylama alanının boşaltılması ve düzenin sağlanmasını istedi. PM adaylarının tanıtım stantlarının alandan ivedilikle çıkarılması konusunda anons edildi.

PM'ye aday olan CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin'e gençlik örgütünden afişli destek. CHP  Gaziemir Gençlik Örgütü üzerinde "Gençlik varsa Umut var!" yazılı afişi salona astı.

Adaylar sabah saatlerinde Kurultay’ın yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu’na gelerek propaganda için çalışmaya başladı. Stantlar kuran adaylar, bütün salonu pankartlarla donattı. Adaylara destek verenler de propaganda çalışmalarına katılınca salonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Başkanı Deniz Yücel’in İzmir’den bazı partilileri Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na önerdiği iddia edildi.

İl eski Başkanları Asuman Ali Güven ve Ali Engin, İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Genel Başkan eski Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yola çıktığını salona astığı afişlerle ilan etti.  İnanç ve Güven’in yanı sıra Sevda Erdan Kılıç, Umut Tekin, Ali Engin, Salih Özçiftçi'nin anahtar listede yer alması muhtemel isimler olarak gösteriliyor.  

PM adaylığını ilan eden Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Atila Sertel’in de genel başkan anahtarında yer bulamadıkları takdirde yarıştan çekilebilecekleri öne sürüldü.

İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun da İnce’nin listesinde yer alabileceği ve liste delmek için yarışacağı belirtildi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na önerdiği iddia edilen isimler ise şöyle; Umut Tekin, Sevda Erdan Kılıç, Salih Özçiftçi, Asuman Ali Güven, Ali Engin, Ali Yiğit, Altan İnanç.

Partinin en yetkili karar alma organı olan Parti Meclisi’ne İzmir’den 30 isim başvururken, Yüksek Disiplin Kurulu'na 9 isim başvurdu.

PM'YE İZMİR'DEN BAŞVURU YAPAN İSİMLER;

5- Sıla İlgi Akkaş

8-Altan İnanç 

61-Nilay Kökkılınç

91-Rıfat Nalbantoğlu

92-Hasan Nebi

106-İrfan Önal

117-Salih Özçiftçi

120-Banu Özdemir

124-Tuncay Özkan

157-Selin Sayek Böke

160-Atila Sertel

194-Umut Tekin

211-Nurgül Uçar Aktuğ

268-Ali Yiğit

285-Hakkı Akalın 

293-Erdal Aksünger

301-Zeynep Altıok

330-Mustafa Balbay

334-Mehmet Şakir Başak

340-Tacettin Bayır

362-Ester Bulut 

378-Emre Çam

381-Mehmet Ali Çelebi

411-Esin Doğan Metin

425-Ali Engin

428-Sevda Erdan Kılıç

470-Bahar Gürsul

472-Asuman Ali Güven

486-Ersu Hızır

488-Seniye Nazik Işık

SINDIR ADAYLIĞINI GERİ ÇEKTİ

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır adaylığnı geri çekti.  Sındır'ın adaylığını geri çekmesinin ardında 2019 yerel seçim hesabı olduğu yorumları yapıldı.

Öte yandan PM adaylığını geri çeken diğer isim ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel.

YDK’YA İZMİR'DEN ADAY OLAN İSİMLER ŞÖYLE;

9-Bahadır Koçak

14-Şehrazat Mercan

28-Mahir Polat

40-Erkut Tamay

65-Ednan Arslan

75-Selahattin Balta

77-Yolcu Bilginç

90-Fikret Doğan

102-Banu Gençkan

BİLİM YÖNETİM KÜLTÜR PLATFORMU ADAYLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilim Yönetim Kültür Platformu’na aday gösterdiği 12 isim belli oldu. Bu isimler arasından sekizi seçilecek. isimler şöyle:

Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdelir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Onur Akın, Prof. Dr Ayşe Eser Danışoğlu, Ankara Milletvekili Murat Emir, Doç. Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer"

2016’da yapılan kurultayda 23 kişi Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delerek PM’ye girmeyi başarmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası