Ege Postası
Geri

CHP'li Aslanoğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı: 'Hain girişimlerin karşısındaki en büyük güç cumhuriyetimizdir'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 8.yılında bir mesaj yayımladı.
CHP'li Aslanoğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı: 'Hain girişimlerin karşısındaki en büyük güç cumhuriyetimizdir'
Haberler / Politika
15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aslanoğlu, mesajında “Cumhuriyet ilkelerinden, demokrasiden ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan her uzaklaşıldığında hain darbe girişimleri karşımıza çıkmıştır. Ama cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı milletimiz bu hainlere ve işbirlikçilerine her defasında hak ettikleri cevabı vermiştir” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu mesajının tamamında şu ifadelere yer verdi;

"Yıllarca devletin içine sızmasına izin verilen Fethullah Gülen ve sözde cemaatinin giriştiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yılındayız. Bu darbe girişimini başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz, milletimiz ve cumhuriyetine bağlı kahraman asker ve polislerimiz engelledi. 

Cumhuriyeti ve demokrasimizi hedef alan darbe girişimini, yine cumhuriyetimiz sayesinde engelledik. Kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet öylesine sağlam temeller üzerine kurulmuştur ki, onun yetiştirdiği vatan evlatları yine cumhuriyetlerine ve vatanlarına sahip çıkmıştır.

Yargının, ordunun, milli eğitimin, kozmik odaların içine, bile isteye yerleştirilen bir cemaat liderinin ve onun teröristlerinin başlattığı darbe girişimi;

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin başkaldırışı, milletin sokağa dökülmesi, gerçek cumhuriyetçi ve vatansever askerlerimizin ve polislerimizin canları pahasına karşı duruşları sayesinde engellenmiştir.
Bu darbe girişimi göstermiştir ki, bu tür hain girişimlerin karşısındaki en büyük güç yine cumhuriyet ve demokrasimizdir. 101 yıldır vatanımızı, devletimizi ve milletimizi, hainlere, bu hainlere yol açanlara ve işbirlikçilerine karşı koruyan güç, yine cumhuriyetimizin ta kendisidir. 

Hain 15 Temmuz darbe girişiminin 8.yılında, bu darbe girişimine kalkışanların, devletin içinde oynadıkları kirli oyunlarla, hayatlarına kast ettikleri insanlarımızın, haklarını çaldıkları gençlerimizin, zulme uğrayan kahraman ordumuzun şerefli askerlerinin ve haksız yere yıllarca cezaevinde kalan tüm aydınlarımızın ve insanlarımızın hesabını sormak, bizim boynumuzun borcu olacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, hain darbe girişimine engel olurken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Bu cumhuriyet çok hain çok darbe görmüştür ama cumhuriyetine ve Atasına yürekten bağlı olan bu millet hiç boyun eğmemiştir, asla eğmeyecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası