İZMİR - Bakan verdiği önergede, devlet yurtlarında yetişen ve yurttan ayrıldıktan sonra gençlerin yaşadıkları sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve basına yansıyan intihar haberlerine yer verdi. İntiharların bireysel olduğu kadar toplumsal da olduğunu belirten Bakan, parlamentoya çağrı yaptı.
SON 40 GÜNDE 4 GENÇ İNTİHAR ETTİ!
Devlet yurdu ile bağlantısı kesilen gençlerin yaşadıkları sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan, “Devlet ile ilişkisi kesilen gençlerin kendi yaşamlarını idame ettirmeleri konusunda tekinsiz ve belirsiz bir süreç içerisinde kaldıklarını görüyoruz. Bu gençlerden bir çoğu çalışacak bir iş, barınacak bir yer bulamadıkları için sokağa düşüyor, suça meylediyor ve hatta ne yazık ki yaşamlarına son veriyor. Aralarında şanslı olup, hayatını sürdürecek iyi bir iş ve maddi olanaklar bulabilenler ise arayıp, soran ve ihtiyaç duyduklarında başvuracak manevi bir dayanak bulamadıkları için kendilerini boşlukta hisseediyor. Bu eksikliğin üstesinden gelemeyenler de hayatına son veriyor. Sadece Ankara’da son 40 günde yurttan ayrılan 4 genç intihar etti” diye konuştu.
ÇÖZÜM PARLAMENTODA
İntiharların son bulması için kampanya başlatan Hayat Sende Derneği’nin bakanlığın çalışmalarının yetersiz kaldığını söylediğini hatırlatan Bakan şu şekilde konuştu: “Devletin yurtlarında büymüş, bir şekilde hayata tutunmuş gencecik insanlar hayatlarının en güzel yılları olması gereken yaşlarda intihar ediyor. Biri evinde kendini asıyor, diğeri evinin balkonundan kendisini bırakıyor. Üçüncü sayfa haberi bile olmuyor bu insanlar. Bu konuda ülkemizdeki korunmaya muhtaç çocuk ve gençlerin bakımı konusundaki kanun ve yönetmeliklerin işlerliğinin sağlanması, eksiklerin ortaya çıkarılması gerekiyor. Çağrı yapıyorum, devlet yurtlarıyla ilişiği kesilen genç insanların topluma kazandırılması, suça meyletmelerinin ve intiharlarının durdurulması için gelin parlamento çatısı altında ortak akıl çerçevesinde çalışalım.”