Ege Postası
Geri

CHP'li Balbay Ödemiş'te patates hasadına katıldı

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay seçim çalışmalarını önceki gün Ödemiş’teki patates tarlalarında sürdürdü. Patates üreticileriyle ve hasat çalışanlarıyla konuşan Balbay, “patates tarlada 50 kuruş manavda 5 TL. aradaki fark nereye gidiyor” diye sordu.
CHP'li Balbay Ödemiş'te patates hasadına katıldı
Haberler / Seçim
27 Mayıs 2015 Çarşamba 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balbay Ödemiş çevresindeki patates üretim alanlarına sabah 05.00 sıralarında gelerek işçilerle birlikte tarlaya gitti.  Bir süre köylülerle hasat yapan Balbay, kısa molada onlarla söyleşti.  Tarla sahipleri Balbay’a şunları söylediler:

“Görüyorsunuz sabah saat 03.00’da kalkıyoruz. 04.00’da tarlaya geliyoruz.  Öğle saatlerine kadar durmaksızın çalışıyoruz.  Burada 1 kilogram patatesin fiyatı ortalama 50 kuruş, peki manavda ne kadar tutturabildiğine 3’e 5’e. Birde ithalat yapıyoruz deyip bizi ayrıca cezalandırıyorlar.  Ödemiş patatesi Denizli’den öteye geçmiyor.  Oralarda ne oluyor bilmiyoruz.  İyi bir düzenleme olsa ürettiğimiz hem kıymetlenir hem sofraya daha çok patates gider.  Türkiye büyüyor diyorlar. Türkiye üretimle büyümüyor, bankalarla büyüyor.  Bizimde bankalara olan borcumuz büyüyor.”

Patates tarlasında çalışanlarda Balbay’a işlerinin istikrarlı olmadığını, sigortalarının olmadığını, tarlada çalışırken sırf sigortalı olabilmek için şehirde bir yerde kısa sürelide olsa işe gittiklerini söylediler.


Köylüler Balbay’a, ”üretimin mi var derdin var” diyerek şunları söylediler:
“Türkiye’de üretmek büyük bir dert. Bizim köyde üretmeyenler hiçbir şeyimiz yok diyenler, gidiyor yardım alıyor hayatını sürdürüyor.  Biz ise üretelim bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunalım diyoruz, adeta bunun cezasını çekiyoruz.  Devletin,  bakanlığın arada bir yaptığı açıklamalarla tarlada olup bitenler arasında hiçbir benzerlik yok.”

Balbay patatesin Türk toplumunun önemli bir yiyeceği olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Küçük Menderes Ovası dünyanın en verimli ikinci ovası.  Araştırmalar göre İtalya’daki Po Ovası’ndan sonra en verimli topraklar burada. Bereket adeta fışkırıyor.  Yılda üç ürün alınıyor.  Ancak bu kıymetlenmeyince ne sofraya faydası oluyor ne de üretene. CHP iktidarında köylü üreten tekrar milletin efendisi olacak.”
Balbay köylülerle konuşurken mazotu 1,5 TL. yapacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:
“Bakın havada uçan uçağın yakıtı 1 TL. Denizde yüzen geminin yakıtı 1 TL. peki tarlayı süren traktörün yakıtı neden 4 TL.  siz uçak kullanandan gemi kullanandan daha mı zenginsiniz” dedi.

Köylüler, “ ne münasebet zaten o çelişkiyi bizde anlamıyoruz neden böyle” diye sorması üzerine Balbay, ”ha işte bizde CHP iktidarında üretime değer vereceğiz, üretime katılan traktörün yakıtını da 1,5 TL yapacağız” karşılığını verdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası