Ege Postası
Geri

CHP'li Başkanlar'dan AB çıkarması

SOSYAL Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB Komiseri Maros Sefcovic, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Siyasi Danışmanı Maria Muniz de Urquiza, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Dostları Grubu eş başkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ile Brüksel'de üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.
CHP'li Başkanlar'dan AB çıkarması
Haberler / Güncel
12 Ekim 2014 Pazar 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve SODEM Onursal Başkanı Selami Öztürk ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yedi bin yerel yöneticiyi bir araya getiren AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi'nin düzenlendiği Open Days'te, AB kurumlarındaki yetkililer ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirmek için Brüksel'e gitti. Open Days'te; Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın belediyesinin çalışmaları hakkında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın 'Kentsel ekonominin gelişmesi' için yapılması gerekenler hakkında, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de "küçük işletmelerin desteklenmesinde yerel perspektifler" konularını ele alan bir sunum gerçekleştirdiği belirtildi.

AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANIYLA DA BULUŞULDU
SODEM heyeti, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB Komiseri Maros Sefcovic, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Siyasi Danışmanı Maria Muniz de Urquiza, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Dostları Grubu eş başkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ile bir araya geldi. SODEM heyeti ayrıca, Avrupa Sosyalist Partisi Kadın Başkanı Zita Gurmai, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, Bölgeler Komitesi Genişleme Strateji Raportörü Franz Schausberger, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü - Türkiye Masası Şefi Jean-Christophe Filori, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Rhone Alpes Bölgesi Başkan Yardımcısı, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup üyesi ve Türkiye Çalışma Grubu Eski Başkanı Bernard Soulage, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç, Türkiye'nin AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleğası ile toplantı da yaptı. Türk heyeti; CHP Belçika Birliği, Belçika'da yaşayan Türklerin kurduğu çeşitli dernekler ile Çağdaş Dernekler Federasyonu'yla da biraya geldi.

SODEM BAŞKANI SOYER ZİYARETTEN MEMNUN
Bürüksel ziyareti sonrası yaptığı açıklamada verimli görüşmelerde bulunduklarını belirten SODEM Başkanı Soyer, "Hem yerel yönetimler hem de CHP adına yapmamız gerekenlerle ilgili çok yol kat ettik. Görüşmelerimizi bir rapor halinde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacağız" dedi. Başkan Soyer, "Genel olarak aradaki boşluğu kapatıyoruz diyebilirim. Müzakere sürecini sürdürdüğümüz Avrupa Birliği tarafına, Gezi'ye kadar biz bir türlü kendimizi anlatma fırsatı bulamamıştık. Fakat Gezi ile beraber AB Türkiye'yi daha iyi tanıma, AKP hükümetini daha iyi değerlendirme fırsatı buldu. Biz de Avrupa Birliğini; gerçekten AB değerlerine sahip çıkan, içtenlikle bu değerleri savunan, kendi mevcudiyetini bu değerlerde bulan sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile tanıştırmaya çalışıyoruz. SODEM 7- 8 milyon insanı temsil eden bir dernek ancak derneğin temsil kabiliyetinin önümüzdeki günlerde daha da güçleneceğini ve bu sayede AB-Türkiye ilişkileri içinde daha çok rol oynayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ORTAK DEĞERLER ANLATILMIŞ
Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Siyasi Danışmanı Maria Muniz de Urquiza ile görüşmelerini değerlendiren Soyer, "Ortak değerleri savunduğumuzu kendisine hatırlattık. Avrupa Birliği tarafları ne yazık ki ne kadar ortak paydamızın olduğunun farkında değiller. Oysa sosyal demokrasi hareketi, felsefesi insanlığın refahının artmasında, özgürlüklerin, insan haklarının gelişmesinde çok önemli rol oynamıştır. Sosyal demokratlar, sosyalistler, solcular birbirleriyle yakın ilişki içinde olmak ve birbirlerine kol kanat germek zorundadırlar. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak anlatmaya çalıştık. Tahmin ediyorum onlar da bizi artık daha iyi anlıyorlar" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası