Ege Postası
Geri

CHP'li Bayır'dan engelli yolcular için kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi.
CHP'li Bayır'dan engelli yolcular için kanun teklifi
Haberler / Yerel Politika
28 Mart 2016 Pazartesi 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlk olarak 2005 yılında yasalaşan 5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunda,  sekiz yıl içerisinde tüm toplu taşıma araçlarının engellilere göre yeniden düzenlenmesini içeren maddeler yer aldığını ancak bunun uygun hale getirilme süresinin 7 Temmuz 2018’e kadar ertelendiğini hatırlatan Bayır, il merkezlerinden ilçelere 18-48 koltuk arası M2 - M3 tabir edilen araçlarla taşımacılık yapanların  mağduriyetlerini dile getirdi.

Yolcu taşımacılık sektörün önemli aktörlerinden biri olan ve il merkezlerinden ilçelere yolcu taşımacılığı yapan Motorlu Taşıt Kooperatiflerinin yaşadığı sıkıntıların bir nebze de olsa giderilmesi ve vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının aksamaması adına kanun teklifi hazırlayan Bayır, yeni bir düzenleme yapılarak, taşımacılık sektöründeki diğer aktörler tanınan pozitif ayrıcalık nedeniyle ortaya çıkan çifte standardın ortadan kaldırılarak süre uzatım kapsamına bu araçlarında dahil edilmesi için ve otomotiv firmalarının araç üretirken engelli vatandaşlarımızı da kapsayacak biçimde araç üretiminin yapılması adına bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Bayır, kanunun ilgili maddesindeki ‘sürücü koltuğu hariç dokuz ila on altı’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘ve on yedi veya daha fazla’ ibaresinin eklenmesi için hazırladıkları kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini meclise sundu.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası