Ege Postası
Geri

CHP'li Beko: Kapanan dükkan sayısı yüzde 141 arttı

Sarayın saplantı haline getirdig'i yanlı? faiz politikaları yu'zu'nden enflasyonun yu'zde 30’ları as'tıg'ını, u'niversite mezunu is'sizlerin arttıg'ını, emekli, memur ve is'c'inin ac'lıg'a mahkum edildig'ini belirten CHP’li Beko, iktidara “Bu sorunları c'o'zmek istiyorsanız kamucu politikalara do'nu'n” c'ag'rısında bulundu.
CHP'li Beko: Kapanan dükkan sayısı yüzde 141 arttı
Haberler / Politika
4 Şubat 2021 Perşembe 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

U'niversite mezunlarının i? arama su'relerinin uzadıg'ını, i? arayan u'niversiteli sayısının son 1 yılda 191 binden 217 bine yu'kseldig'ini hatırlatan CHP I'zmir Milletvekili Kani Beko, Gen? I's'sizler Platformu’nun, “Yeni mezunlar; KYK kredilerini o'deme fırsatı bulamamakta, yu'kselen faizler nedeniyle borc'ları artmakta ve bazı durumlarda haciz ile kars'ı kars'ıya kalmaktadırlar” ac'ıklamasını paylas'tı. Beko, c'alıs'ma ve eg'itim alma hakkında kadınların durumunun erkeklere go're c'ok daha ko't? durumda oldug'u; cinsiyete dayalı sosyal hak kaybının yas'andıg'ını belirtti. TU'I'K verilerinin is'sizlikte du's'u'? go'sterse de uzmanların i? gu'cu'ndeki azalmanın rekor seviyelere geldig'ine dikkat c'eken Beko, “I's'sizlik Sigortası Fonu varlıkları artan is'sizlik ve o'demelerle 2020’de 28 milyar TL azaldı. Aralık sonu itibariyle toplam fon varlıg'ı 103,2 milyar TL’ye geriledi” dedi.

KAPANAN DÜKKAN SAYISI YÜZDE 141 ORANINDA ARTTI

Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de şirket kapanmadı sözlerinin koca bir yalan olduğunu ifade eden Beko, “Aralık ayında geçen yıla oranla % 221 oranında şirket kapandığını TOBB açıkladı. Önceki yıla göre % 141 oranında Aralık ayında kapanan dükkan var. Ama bir taraftan da geri ödemesiz kredilerle büyütülen şirketler var tabii kapanan şirketler onlar değil! AKP’li iki eski bakan Turkcell’in yönetim kuruluna girdikten bir yıl sonra 2014 yılında Ziraat Bankası Turkcell’in vergi cenneti Virgin adasındaki şirketine 1,636,770,735 dolar kredi tahsis ediyor. Şirket bu devasa krediyi ilk taksitinden itibaren yıllarca ödemiyor. Konuyla ilgili Ziraat Bankası açıklamasında borcun 2020 yılı ekim ayında kapandığını belirtiyor. Bu tarih tesadüf Turkcell hisselerinin de Türkiye Varlık Fonuna geçtiği tarih” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası