Ege Postası
Geri

CHP'li Bulut: RTÜK'ün karnesinde değişmeyen özellik muhalif basına aba altında sopa göstermek

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) 2023 yılı karnesini açıkladı. Bulut, “2023 RTÜK karnesine baktığımızda bir yıl boyunca değişmeyen en önemli özellikleri muhalif basına aba altında sopa göstermek ve verilen cezalara baktığımızda yine tümüyle muhalif basın. 2023 yılında RTÜK 12 kez idari yaptırım cezası, 61 kez de para cezası vermiş. Toplam para ceza 43 milyon 942 bin 287 TL. Bu verilen cezalar muhalif bildiğimiz kanallar” dedi.
CHP'li Bulut: RTÜK'ün karnesinde değişmeyen özellik muhalif basına aba altında sopa göstermek
Haberler / Politika
29 Aralık 2023 Cuma 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, RTÜK’e 2023 yılı için hazırladığı karneyi açıkladı. İktidarın sopası durumundaki RTÜK’ün yine muhalif basın yayın organlarını hedef aldığını belirten Bulut, “RTÜK, 2023 yılında haber türünde genel yayın türünde yayın yapan kanallara 12 kez idari yaptırım cezası, 61 kez toplam 43 milyon 942 bin 287 TL idari para cezası uyguladı” dedi.

RTÜK’ün muhalif basın yayın organlarını hedef aldığını kaydeden Bulut, şunları söyledi:

“2023 RTÜK karnesine baktığımızda bir yıl boyunca değişmeyen en önemli özellikleri muhalif basına aba altında sopa göstermek ve verilen cezalara baktığımızda yine tümüyle muhalif basın. 2023 yılında RTÜK, 12 kez idari yaptırım cezası, 61 kez de para cezası vermiş. Toplam para cezası 43 milyon 942 bin TL. Bu verilen cezalar muhalif bildiğimiz kanallar.

2023 yılının son günlerinde RTÜK, FOX TV’ye ceza verdi. Sebebi Kızıl Goncalar diye bir dizi. Burada cemaat ve tarikatların isteklerini yerine getirdi. Kızıl Goncalar dizisi nedeniyle FOX TV'ye idari para ve iki kez program durdurma cezası verdi. Belli ki RTÜK muhalif kanalların izleyen bir kurum halinde. 2024’te yerel seçimler var yine RTÜK bu kanallara ceza vermeye devam edeceğini göstermiş oldu. Bir defa daha ifade edelim: Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez mihenk taşıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası