Ege Postası
Geri

CHP'li Çıray'dan 'zorunlu göçe' kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Güneydoğu’da adeta iç savaş manzaralarının yaşandığını belirterek, bu çok vahim tablonun doğrudan doğruya 14 yıldır iktidar olan AKP hükümetleri olduğunu söyledi. Çıray, "bu kanunla kendilerine vicdan statüsü veren bazı vicdansızların ‘batılılar' sıfatı altında Türklerin, Güneydoğulu Kürt vatandaşlarımızın acıları karşısında duyarsız kaldıkları şeklindeki çirkin ve kirli propagandalarının da etkisizleşecektir" dedi CHP'li Çıray'dan 'zorunlu göçe' kanun teklifi
CHP'li Çıray'dan 'zorunlu göçe' kanun teklifi
Haberler / Politika
26 Aralık 2015 Cumartesi 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çıray,  bu tespitinin PKK’yı, onun sözde gençlik ve sivil yapılanmalarını ve kendisiyle PKK ve yan organizasyonları arasına yeterli mesafe koymayan HDP’nin bölgeyi acılara boğan kanlı olaylardaki sorumluluğunu hafifletmek anlamına gelmediğini vurguladı.  “PKK terör örgütü ve onun gençlik yapılanması hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini, varlığı ve bütünlüğünü, idari ve siyasi açıdan direkt olarak tehdit etmiştir.”  diyen Çıray, güvenlik güçlerimizin bölgede  yürüttüğü büyük ve kapsamlı operasyonların bu doğrudan tehdidin zorunlu ve kaçınılmaz sonucu” olduğunu  belirtti.

GÖÇÜN SEBEBİ AKP POLİTİKALARI VE PKK'DIR
  Çıray açıklamasına şöyle devam etti: “Uzun süreli sokağa çıkma yasakları eşliğinde gerçekleştirilen bu operasyonların ilgili yerleşim birimlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın hayatlarını çok zorlaştırması, tehdit etmesi ve bunun neticesinde onları göç etmek zorunda bırakması da aynı ölçüde kaçınılmazdı. Ancak sözkonusu  göç şu anda çok büyük boyutlara ulaşmış bulunmaktadır.”  

 Vatandaşlarımızın kendi iradeleri ve tercihleri dışındaki faktörlerden, yani terör örgütünden ve  seçim süreçlerinin manipüle etmek için onun bölgeyi silaha ve bombaya boğmasına adeta göz yuman AKP hükümetlerinden kaynaklanan bu durumun onları çok ağır maddi ve manevi mağduriyetlerin karşı karşıya bıraktığını söyleyen Çıray, bu mağduriyetlerin giderilmesinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin görevi ve sorumluluğu  olduğunun altını çizdi. Bu çerçevede sözkonusu görev ve sorumluluğun bir gereği olarak  ‘Güvenlik Güçlerimizin Özel Güvenlik Bölgesi Uygulaması Çerçevesinde Sokağa Çıkma Yasağı Eşliğinde Koordineli Terör Mücadeleri Yürüttükleri Yerleşim Merkezlerinden Göç Eden Vatandaşlarımızın Hayatlarını  Sürdürmeleri İçin Vatandaşlık ve Dayanışma Yardımı Hakkında Kanun’ başlığını taşıyan bir kanun teklifini Meclise sunduğunu belirten Çıray, kanun teklifinin sokağa çıkma yasağının uzun süreli periyotlar halinde tekrarlandığı yerleşim bölgelerinden göç etmek durumunda olan vatandaşların yaralarına gerçek anlamda ilaç olacağını söyledi. 

BATI'DA YAŞAYANLAR GÜNEYDOĞULU KÜRTLERİN ACILARINA DUYARSIZDIR, DEMEK KİRLİ BİR PROPAGANDADIR
 Zorunlu göç mağdurlarının ayda  1500 TL vatandaşlık ve dayanışma yardımı, 500 TL kira yardımı almasına öngören  kanuna göre, yardımlar göç mağdurları normal hayatlarına kalıcı ikametgahlarında dönünceye sürdürülecek. Çıray, bu kanunla kendilerine vicdan statüsü veren bazı vicdansızların ‘batılılar' sıfatı altında Türklerin, Güneydoğulu Kürt vatandaşlarımızın acıları karşısında duyarsız kaldıkları şeklindeki çirkin ve kirli propagandalarının da etkisizleşeceğini ifade etti.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası