Ege Postası
Geri

CHP'li Emir'den 'yeni parti' açıklaması: Grup toplantısını işaret etti

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yeni partinin kuruluş tarihinin belli olup olmadığı sorusuna, CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel'in yapacağı konuşmaya işaret etti. Emir, "Sayın Genel Başkanımız yarın olağan grup toplantısını yapacaktır ve olağan grup toplantısında süreçle ilgili kendi değerlendirmelerini yapacaktır. Ama önümüzde sizlerle paylaşacağımız bir tarih, en azından bugün için söz konusu değildir" cevabını verdi.
CHP'li Emir'den 'yeni parti' açıklaması: Grup toplantısını işaret etti
Haberler / Politika
20 Temmuz 2026 Pazartesi 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yargıtay’ın CHP’ye ilişkin “mutlak butlan” dosyasını adli tatil öncesinde görüşmemesine tepki gösteren Emir, "Beklediler ve adli tatile 1 gün kala dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay isteseydi bunu görüşebilirdi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi isteseydi rahatlıkla bu dosyayı görüşebilirdi" dedi.

"Bu dava sürecinin hiçbir aşamasında hukukun kırıntısı bile yoktur" diyen Emir, "Biz sonuna kadar bu süreçleri takip ederiz, sonuna kadar üstümüze düşeni yaparız. Ama oradan hukuk çıkmayacağını öngörülebiliriz. Bir gün o karar gelecek ama geç gelen adalet, adalet olmayacak" ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Murat Emir, basın mensuplarının yeni parti ile ilgili sorularına da yanıt verdi.

Özgür Özel'in yarın son grup toplantısını yapacağı iddiları ve yeni partinin kuruluş tarihinin ne zaman olacağına ilişkin soru üzerine Emir, "Yeni parti süreci ile ilgili herkes, özellikle yandaş medyadan bilerek, isteyerek yalanlar üretiyorlar. Ve o yalanları bir gün tartıştırıyorlar, yalan olduğu anlaşılıyor ama o gün tartışılmış oluyor. Bizden duymadığınız hiçbir şey gerçek değildir. Konuşmaya yetkili olanlar bellidir" ifadelerini kullandı.

CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel'in yapacağı konuşmaya işaret eden Emir, "Sayın Genel Başkanımız yarın olağan grup toplantısını yapacaktır ve olağan grup toplantısında süreçle ilgili kendi değerlendirmelerini yapacaktır. Ama önümüzde sizlerle paylaşacağımız bir tarih, en azından bugün için söz konusu değildir" dedi.

Yeni parti ile ilgili paylaşabileceği bir detayın olup olmadığı sorulan Emir, "Eğer paylaşılabilecek ayrıntılar gerçekten kesinliğe kavuşursa ki kısa sürede kavuşacağını umuyorum, sayın Genel Başkanımız herkesle paylaşacaktır" yanıtını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası