Ege Postası
Geri

CHP'li Erdoğan Toprak: AKP krizi tırmandırdıkça Türkiye dünyadan kopuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, demokratik bir protestoyu yönetemeyip krize çevirenlerin iç ve dış politikayı, ekonomi yönetimini de yüzüne gözüne bulaştıranlar olduğunu söyledi. AK Parti krizi tırmandırdıkça Türkiye'nin...
CHP'li Erdoğan Toprak: AKP krizi tırmandırdıkça Türkiye dünyadan kopuyor
Haberler / Politika
23 Haziran 2013 Pazar 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, demokratik bir protestoyu yönetemeyip krize çevirenlerin iç ve dış politikayı, ekonomi yönetimini de yüzüne gözüne bulaştıranlar olduğunu söyledi. AK Parti krizi tırmandırdıkça Türkiye'nin dünya'dan koptuğunu belirten Toprak, hükümetin sert tutumu ve polisin şiddeti nedeniyle başta büyük kentler olmak üzere 415 farklı işkolunda faaliyet gösteren 50 binin üzerinde esnafın son 10 günde olaylardan etkilenerek iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan Erdoğan Toprak, 25 gün önce başlayan demokratik bir protestonun, AK Parti'nin anti-demokratik tutumu sebebiyle bir krize dönüştüğünü ifade etti. AK Parti'ni, çıkan krizi yönetmeyi beceremediği için yaşananların giderek bir kaosa evirildiğini belirten Toprak, ilk günden beri AK Parti'yi sağduyuya, olayları anlamaya ve olaylara bilimsel, akılcı yaklaşmaya davet ettiklerini kaydetti. Toprak, şöyle dedi:

"Bizim bütün iyi niyetli, demokratik, sağduyulu yaklaşım ve çabamıza karşın AKP krizi tırmandırmaya devam ediyor. Hala farkında değil oy devşirtmeye çalışıyor. AKP krizi tırmandırdıkça Türkiye dünyadan kopuyor. Bugün AB ile müzakerelerde gelinen nokta tam bir çıkmazdır. Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye demokrasi çağrıları yapılıyor, Gezi eylemlerine destek veriliyor. AKP ise bu demokratik dayanışmayı kendisine karşı bir komplo olarak değerlendiriyor. Sağlıklı hiçbir iktidar demokratik talepleri komplo olarak görmez. Ancak sağlığını, yönetim becerisini kaybetmiş bir iktidar komplo teorilerine sarılır. Bugün Türkiye ne iç ve dış politikada ne de ekonomide sağlıklı bir biçimde yönetiliyor. Demokratik bir protestoyu yönetemeyip krize çevirenler, iç ve dış politikayı ve de ekonomi yönetimini yüzüne gözüne bulaştırdılar. AKP neden olduğu bu krizin suçunu şimdi başkalarına atarak kurtulmaya çalışıyor."

Toprak, 11 yıldır aynı yöntemi kullanan AK Parti'nin bu yönteminin millete inandırıcı gelmediğini dile getirdi. Toprak, yüzde 10 barajının kaldırılmasına karşı çıkıp, milletvekillerini cezaevlerinde tutup 'milli irade' mitingleri düzenlemenin hiçbir inandırıcılığı olmadığını savundu.

"50 BİN ESNAF İŞ YERİNİ KAPATTI"

Hükümetin sert tutumu ve polisin şiddeti nedeniyle başta büyük kentler olmak üzere 415 farklı işkolunda faaliyet gösteren 50 binin üzerinde esnafın son 10 günde olaylardan etkilenerek iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını anlatan Toprak, "Taksiler, bakkallar, küçük iş yerleri, polisin aşırı gaz kullanımı nedeniyle iş yerlerini açamamakta, müşteri bulamamakta. TESK'in bu konudaki 'ekonomik hasar tespit' çalışmalarına göre ise ülke genelinde 2,5 milyon esnaf, işletme, KOBİ ve iş yeri bu gelişmelerden olumsuz etkilenmiş, çeklerini, senetlerini ödeyemez duruma gelmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına dayanarak her ay ilan ettiği verilere göre, yeni açılan iş yeri, işletme vb. sayısı, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,45 oranında azalırken, kapanan, faaliyetine son veren işletme, iş yeri sayısı ise aynı dönemde yüzde 6,5 oranında artmıştır. Yeni açılan iş yeri sayısının 3 katına yakın oranda iş yeri, kapanmış durumdadır. Pek çok küçük işletme finansman bulamadığı için, işletme sahibi adına çekilen bireysel ihtiyaç kredileriyle çarkını döndürmektedir. Mayıs sonu itibariyle tüketici kredilerinin toplamı 227 milyar TL'ye ulaşmıştır. Küresel finansal gelişmeler ve içerideki tırmanan gerilimden kaynaklanan para kaçışı, KOBİ'ler için ikinci büyük darbe olmuştur. AKP bugün kriz üreten bir partiye dönüşmüştür. Attığı her adım yaşanan krizleri kaosa çevirmektedir. Bu yaklaşım ve anlayışla ne ülke sorunları çözülür ne de Türkiye medeni dünya ile yeni köprüler kurabilir." dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası