Ege Postası
Geri

CHP'li Erol'dan Karadeniz turu

Zonguldak’tan başlayarak, Bartın, Karabük, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt’u ziyaret eden Erol’u Karadenizliler bağrına bastı.
CHP'li Erol'dan Karadeniz turu
Haberler / Politika
28 Mart 2016 Pazartesi 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her gittiği ilde büyük bir ilgiyle karşılanan PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Karadeniz’in sembol kentlerinden Trabzon'da ise adeta gövde gösterisi yaptı.



Tıka basa dolu salonda kendisini bekleyen vatandaş ve partililere seslenen Erol, konuşmasının sonunda ayakta alkışlandı.



TRABZON İLE KADER ORTAKLIĞIM VAR’
Benim Trabzon’la bir kader ortaklığım var. Siz 7 Haziran seçimleri öncesi Genel Merkez’e bir mesaj verdiniz: ‘Siz Trabzon’un adayını belirleyemezsiniz’ dediniz.  ‘Trabzon’un adaylarını Trabzon örgütleri belirler dediniz’ ve kazandınız. Bende 7 Haziran’da merkez yoklamasına karşı çıkarak, ‘Tunceli’nin milletvekili adayını Tunceli belirlemeli’ diyerek aday olmadım. Ona rağmen aday gösterildim. Bir siyasetçi arkasında durabileceği sözü vermeli diyerek, adaylıktan çekildim.  7 Haziran’da milletvekili çıkmadı. ‘1 Kasım’da ön seçim yapmazsanız aday değilim’ dedim. Ön seçime girdik ve şuanda milletvekili olarak karşınızdayım. Kader ortaklığımız buradan geliyor.



Zonguldak’ta bulunma amacımız; doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarının tarihsel sürecini değerlendirerek yapacağımız 10 günlük Karadeniz turu ile batıya aktarmak. Sorunun doğuda, çözümün batıda olduğunu aktarmak istiyoruz.

RAPOR HALİNE GETİRECEĞİM
Yaklaşık 10 günlük Karadeniz turumuz olacak. Daha sonra izlenimlerimizi bir rapor haline getirerek, Parti Meclisi’mize teslim edeceğiz. Çıkan sonuçlar neticesinde kurumsal bir politika oluşturacağız.

32 YILDIR SÜRÜYOR
32 yıldır ülkemizde devam eden terör var. 32 yıllık süre içerisinde yaklaşık 10 bin şehidimiz var. Bölge insanıyla birlikte 40 bin can kaybı var. Binlerce köy terör gerekçesiyle boşaltılDI. Yaklaşık terörden kaynaklı olarak köylerden boşaltılan 4 milyon insan doğudan batıya zorunlu olarak göçe tabi tutuldu.

BİN BOĞAZ KÖPRÜSÜ YAPILIRDI
Öte yandan teröre harcanan para 1,5 trilyon Dolar. 1,5 milyon Dolar demek bin tane boğaz köprüsünün maliyeti demektir. 32 yılda teröre harcadığımız para bizim iç ve dış borcumuzun iki katıdır.



YENİ BİR SENARYO
7 Haziran seçim sonuçlarından sonrada Türkiye'de yeni bir senaryo ve kurguyla karşı karşıya kaldık. Yaklaşık 5-6 aydır terör örgütüyle mücadele adı altında çatışmalar var. Ama hala bir sonuç alınmış değil. Yaklaşık 180 gündür bölgede çatışma var. Ve bizim yüzlerce şehidimiz var. Yüzlerce o bölgede yaralımız var. Yüzlerce insanımızın mağduriyeti var. 32 yıldır terörle uğraşıyoruz. Kendi sınırlarımız içerisinde bir mahalledeki çatışma bile 6 aydır devam ediyor hala sonuçlanmış değil ve hiçbir şekilde bu işin çözümü ile ilgili hükümetin yapabildiği hiçbir bir uygulama yok.



ULUSAL BAKIŞ AÇISI ŞART
32 yıllık terörle mücadelede politikalardan olumlu sonuç alınamadı. Gelişmiş ve çağdaş ülkelerin uyguladıkları ulusal politikaları vardır. Yurttaşlarının ve ülkelerinin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu uygularlar. Yani hükümet ve siyasetçilere bağlı olmayan politikalardır. Mesela ABD’nin başkanı kim olursa olsun dış politikası asla değişmez, Almanya’nın endüstri politikası asla değişmez, Hollanda’nın tarım ve hayvancılık politikası asla değişmez, Japonya’nın milli eğitim politikası asla değişmez. Gelişmiş ülkelerde böyle ulusal politikalar uygulanır. Türkiye’de artık terör meselesinin çözümü artık bir siyasi partinin veya bir hükümetin becerebileceği, çözebileceği bir sorun değildir. Bu sorun artık Türkiye’nin ulusal bir sorunu olmalı ve ulusal değerleri üzerine devlet politikası oluşturulmalı. Bunun yeri de TBMM’dir.

Karadeniz’de gördüğü yoğun ilgiye şaşıran Erol, gezisine Erzurum, Erzincan, memleketi Tunceli ve Malatya ile sürdüreceğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası