EGE POSTASI -Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, AK Parti’ye katıldı. Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen törende Fıçı’ya parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. CHP'den istifa etmesinin ardından Ankara’ya giden Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın yeni siyasi adresi AK Parti oldu.
Gün içerisinde kadın belediye başkanları toplantısına katılan Fıçı’nın AK Parti’ye geçişi, Genel Merkez’de gerçekleştirilen rozet töreniyle resmiyet kazandı.
Rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende Saniye Bora Fıçı’ya AK Parti rozetini taktı. Böylece Fıçı’nın bir süredir Foça kamuoyunda da gündemde olan AK Parti’ye katılım süreci tamamlandı.
Fıçı, bundan sonraki süreçte Foça Belediye Başkanlığı görevini AK Parti çatısı altında sürdürecek.

İLK OLARAK KADIN BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI
Aralarında Fıçı'nın da yer aldığı AK Partili kadın belediye başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantının ardından toplu çekilen fotoğraf AK Parti'nin resmi sosya medya hesaplarından "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarımızı kabul etti." notuyla paylaşıldı.
İZMİR’DE AK PARTİLİ BELEDİYE SAYISI 3 OLDU
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Aydın Pehlivan’ın kazanmasıyla Menemen Belediyesi AK Parti yönetiminde kalmıştı.
Menderes’te ise Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanması ve görevden alınmasının ardından yapılan başkan vekili seçiminde AK Partili Asuman Şen’in kazanmasıyla belediye yönetimi AK Parti’ye geçmişti.
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın da parti değiştirmesiyle birlikte İzmir’de AK Parti’nin yönettiği belediye sayısı 3’e yükselmiş oldu.
FOÇA MECLİSİ'NDE DENGELER DEĞİŞTİ
Öte yandan 8 meclis üyesinin CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye geçmelerinin ardından Foça Meclisi'nde dengeler değişti. Meclis'te en büyük grup YENİ Parti oldu.
Çağatay Güç'ün rozet taktığı meclis üyeleri şöyle; Ceyhan Çetin, Ebru Çıtak Ünal, İlkay Söylemezoğlu, Mehtap Uyar, Osman Yurtseven, Salih Mehmet Aydın, Serdar Öztürk ve Ümran Göçen.
Başkan Saniye Bora Fıçı'nın AK Parti'ye geçmesinin ardından 8 meclis üyesinin de YENİ Parti'ye katılmasıyla birlikte CHP'nin üye sayısı 2'ye düştü. CHP grubunda ilçe başkanı Cenk Bakırlı ile Çiğdem Yenipazar kaldı.
Böylece Foça Belediye Meclisi'nde çoğunluk CHP'den YENİ Parti'ye geçmiş oldu.
YENİ Parti 8, AK Parti 3 MHP 3 ve CHP 2 meclis üyesiyle temsil ediliyor.