Ege Postası
Geri

CHP'li Güç'ten İYİ Partili Kırkpınar'a yanıt: Sorunların kaynağı iktidar

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar’ın kentte çöp depolama, su kesintileri ve ulaşım üzerine yaptığı açıklamalara CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ten yanıt geldi. Güç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin, siyasallaşmış ve karar verme yetisini kaybetmiş AK Parti bürokrasisi tarafından bilinçli şekilde engellendiğini belirterek, süreçlerdeki izinlerin ve yetkilerin merkezi hükümetin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.
CHP'li Güç'ten İYİ Partili Kırkpınar'a yanıt: Sorunların kaynağı iktidar
Haberler / Yerel Politika
10 Kasım 2025 Pazartesi 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın tüm konular için gerekli başvuru süreçlerini yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Güç, şöyle konuştu:
“Çöple ilgili tüm alternatif sahalar, bertaraf tesisleri ve geri dönüşüm yatırımları için Büyükşehir gerekli projeleri hazırladı. Ancak bu tesislerin açılabilmesi için merkezi hükümetin yetkisinde olan birçok süreçten geçmek gerekiyor. ÇED süreçleri uzun ve kapsamlıdır. Bakanlık süreci onaylamadan tek bir çivi bile çakılamıyor.”

ULAŞIM ELEŞTİRİLERİNE YANIT: “YOĞUNLUĞUN NEDENİ AKP HÜKÜMETİNİN YAPMADIĞI YATIRIMLAR”

Başkan Güç, Kırkpınar’ın ulaşım eleştirilerine de yanıt vererek İzmir’deki trafik yoğunluğunun temel nedeninin merkezi hükümetin eksik yatırımları olduğunu vurguladı:
“İzmir’de araç sayısı her yıl ciddi şekilde artıyor. Nüfus artışı ve araç yoğunluğu, mevcut yol kapasitesini zorlayan bir tablo oluşturuyor. Bu yükü azaltması gereken 2. Çevre Yolu, karayollarının yatırım programında olmasına rağmen yıllardır hayata geçirilmiyor. Kuzey–güney hattında seyahat eden yurttaşlarımız bu nedenle mecburen şehir içine girmek zorunda kalıyor. Bu tabloyu sadece yerel yönetime yüklemek, konunun teknik ve idari boyutundan tamamen habersiz olmak demektir.”

Güç, tüm mali baskılara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarına devam ettiğini belirterek şunları ekledi:
“Buca Onat Tüneli’nden Mürselpaşa Alt Geçidi’ne, Buca Metrosu’ndan kent içindeki pek çok dev projeye kadar yatırımlarımızı tüm zorluklara rağmen sürdürüyoruz. Yerel yönetimi eleştirmek kolaydır; ancak sorunun kaynağı olan merkezi hükümetin yerine getirmediği yatırımlara hiç değinmemek, yapılabilecek en yüzeysel ve bilgisizce eleştiridir.”

“Kaynağın sahibi Ankara, sorumluluğun sahibi İzmir’miş gibi davranılamaz!”

Güç, Gördes’ten gelen su hattı ile ilgili eleştirilerin de eksik bilgiye dayandığını belirterek şunları söyledi:
“Gördes Barajı’nı inşa eden, planlayan ve devreye alan Devlet Su İşleri’dir. Baraj gövdesi ve iletim hattındaki tüm sorunlar merkezi idarenin sorumluluğundadır. Üstelik Gördes Barajı’nda su kalmamıştır. İZSU kendi imkânlarıyla su altyapısını yenilemektedir; fakat su kaynağının sahibi Büyükşehir Belediyesi değildir. Mesele belediyenin yapmadığı değil, iktidarın yapmadığı yatırımlardır. Kaynağın sahibi Ankara iken sorumluluğun İzmir’deymiş gibi gösterilmesi adil değildir.”

“Terörsüz Türkiye sürecine net yanıt!”

“CHP o komisyonda destek olmak için değil, süreci millet adına denetlemek için bulunmaktadır. Terörle mücadele gizli pazarlıklarla değil; hukuk ve Meclis zeminiyle yürütülür. Genel Başkanımızın söylediği gibi: ‘Türkiye’nin birliğinden taviz vermeyiz. Çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.’ CHP dün de bugün de Cumhuriyet’in kurucu çizgisindedir.”

İzmir dayanışmayla yönetilir

Başkan Güç sözlerini şöyle tamamladı:
“İzmir’i dedikoduyla değil dayanışmayla; söylentiyle değil planlamayla yönetiyoruz. Belediye başkanlarımız sahadadır, halkın yanındadır. Bu kentin vicdanının ve Cumhuriyete bağlılığının teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

 

Kırkpınar'dan CHP'ye sert çıkış: Allah aşkına bu çöp İzmir'e yakışıyor mu?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası