Ege Postası
Geri

CHP'li Güven: Engelliğin nedenleri ortadan kaldırılmalı

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engelliliğe yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için alınacak önlemlerin araştırılması amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.
CHP'li Güven: Engelliğin nedenleri ortadan kaldırılmalı
Haberler / Politika
2 Mart 2015 Pazartesi 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2002 yılında gerçekleştirilmiş olan “Türkiye Özürlüler Araştırması”na göre engelli nüfusun toplam nüfus içindeki oranının yüzde 12.29 olduğunu belirten Güven, engelli yurttaşların öncelikli hizmet gereksinimlerinin bulunduğuna dikkat çekti. Güven, “engellilik durumunun” yalnızca “engelliler ve aileleri” için değil toplum için de ciddi ekonomik, sosyal, fiziksel ve psikolojik sorunlar yarattığını belirtti. Bu sorunlardan dolayı engelliliğe yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için çalışmaların yürütülmesi gerektiğini söyleyen Hülya Güven, “Engelli bireylere sosyal ve mesleki rehabilitasyon hizmetlerinin sürekli verilmesi gerekmektedir” dedi.

AŞILAMALAR DÜZENLİ YAPILMALI
Prof. Dr. Hülya Güven Engelliliğe yol açan etkenlerden birincisinin doğum öncesi ve doğum süreci olduğuna dikkat çekerek, engelliliğin nedenlerini ortadan kaldırmak için aşılamaların düzenli yapılması, çevre sağlığı önlemleri, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, anne ve çocuklarda beslenme bozukluklarının giderilmesi gibi önlemler ile birlikte genetik danışmanlığın da sağlanması gerektiğini söyledi. Ülkemizde prenatal bakım, doğum hizmetleri ve yenidoğan bakımının yetersiz olduğu, bebeklerin kundaklanmalarının devam ettiği, akraba evliliği oranının yüksek olduğunu da belirten Güven, ülke nüfusunda engelliliğin önlenmesinin,  toplumun refahını da artıracağını savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası