Ege Postası
Geri

CHP'li Kılıç: Kadın cinayetlerinin en çok işlendiği ikinci il İzmir

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Aile Bakanlığı’nı bir an önce özellikle boşanma aşamasındaki kadınlar başta olmak üzere kadın cinayetlerini önleyici politikaları hayata geçirmeye davet ediyorum, iktidara da İstanbul Sözleşmesi kararından vazgeçmesi çağrısında bulunuyorum. Unutmayalım ki; kadın cinayetleri politiktir, önleyebilmek bizim elimizde" dedi.
CHP'li Kılıç: Kadın cinayetlerinin en çok işlendiği ikinci il İzmir
Haberler / Politika
3 Ocak 2024 Çarşamba 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a kadın cinayetlerini önleyici politikaların hayata geçirilmesi için çağrıda bulunan Sevda Erdan Kılıç, şunları söyledi:

“2023 YILIN İLK 11 AYINDA İSE EN AZ 285 KIZ KARDEŞİMİZ ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ”

“Türkiye’de kadınlar her gün ölüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2022 yılında Türkiye’de 334 kadın öldürüldü. 2023 yılının ilk 11 ayında ise en az 285 kız kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Maalesef Türkiye’de kadın cinayetlerinin en yaygın olduğu kentlerin başında ise İstanbul’dan sonra İzmir geliyor. 2022’de İzmir’de en az 26 kadın yaşamını yitirdi. 2023’ün ilk 11 ayında ise 24 kadın öldürüldü, 6 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Aralık ayında ise neredeyse her hafta bir kız kardeşimizin gözlerimizin önünde öldürüldüğüne şahit olduk. 11 Aralık’ta Fazile Çavdar, oğlu tarafından katledildi. 21 Aralık günü Gözde Karamus, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından parkta silahla öldürdü. 2 gün sonra 23 Aralık’ta Gurbet Ayaz, yeğeni tarafından öldürüldü. 25 Aralık’ta Zehra Barbak eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde evinde öldürüldü. Sadece bir ay içinde 4 kadın cinayeti. Bir yılda 28 kadın cinayeti.

“BÜTÜN BU CİNAYETLERİN ORTAK NOKTASI KADINLARIN BOŞANMAK İSTEMESİ”

Artık yeter. Bütün bu cinayetlerin ortak noktası kadınların boşanmak istemesi. İzmir’de öldürülen Gözde Karamus, Neşe Keçkin, Recibe Koluman, Hülya Şellavcı. Hepsi de boşanma aşamasında olduğu sırada öldürüldüler. Bütün bu ölümler yaşanırken, iktidar boşanan kadınların nafakalarına göz koyan düzenlemeleri getirmeye çalışıyor. Şiddet görmüş, boşanmak isteyen kadınları koruyan sözleşmelerden çıkıyorlar. Ve sonuç olarak Türkiye’de boşanma aşamasındaki kadınlar katlediliyor.

“AİLE BAKANLIĞI’NI BİR AN ÖNCE ÖZELLİKLE BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE KADIN CİNAYETLERİNİ ÖNLEYİCİ POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUM”

Aile Bakanlığı’nı bir an önce özellikle boşanma aşamasındaki kadınlar başta olmak üzere kadın cinayetlerini önleyici politikaları hayata geçirmeye davet ediyorum, iktidara da İstanbul Sözleşmesi kararından vazgeçmesi çağrısında bulunuyorum. Unutmayalım ki; kadın cinayetleri politiktir, önleyebilmek bizim elimizde." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası