Ege Postası
Geri

CHP'li Menemen Belediyesi cami açtı

Menemen'in 72. camisi olma özelliği taşıyan ve CHP'li Menemen Belediyesi tarafından inşaa edilen Ulukoop Camisi açıldı. Açılışta cami duvarına asılan Atatürk portresi dikkat çekti. Başkan Şahin, CHP'ye din üzerinden yapılan eleştirileri hatırlattı “Biz onlardan 100 kere daha müslümanız” dedi. CHP'li Menemen Belediyesi cami açtı
CHP'li Menemen Belediyesi cami açtı
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2016 Cuma 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSİ - CHP'li Menemen Belediyesi tarafından inşaa edilen Ulukoop Camisi açıldı. Menemen'in 72. camisi olma özelliği taşıyan Ulukoop Camisi'nin yapım bütçesinin tamamı Menemen Belediyesi tarafından karşılandı.

Caminin açılışında Kuran-ı Kerim okunurken, ilk Cuma Namazı da kılındı. Açılış öncesinde saygı duruşunda durunulurken, İstiklal Marşı okundu, kurban kesildi.


ATATÜRK PORTRESİ DİKKAT ÇEKTİ

Camiye asılan Mustafa Kemal Atatürk portresi dikkat çekti. Cami duvarına ayrıca Türk Bayrağı da yer aldı.

VEKİLLER KATILDI

Temeli üç yıl önce atılan caminin açılışına, TBMM Divan Katibi ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atilla Sertel, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Menemen Müftüsü İsa Solmaz, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, il yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri partiler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yer almaması dikkat çekti.

ŞAHİN: 100 KERE DAHA MÜSLÜMANIZ

İlçenin çeşitli noktalarındaki camilerin onarımlarını bakımlarını yaptıklarını, ilçeye cemevleri kazandırdıklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı CHP'li Şahin, “Bugün Ulukoop Camisini açıyoruz. 1 yıl geçiktik. Gecikme nedeniyle özür diliyoruz. Biz hiçbir zaman din dil ırk ayrımı yapmadık. Bizim anlayışımızda ayrım yok.Ben CHP'nin bir belediye başkanı olarak önce tüm hemşerilerimizin belediye başkanıyım. Yakamdaki rozetle seçime giriyorum.Seçime 10 gün kalaya kadar rozetim yok. Seçim de takıyorum. Seçildikten sonra rozeti çıkartıyoruz. Dini siyasete alet edenler CHP'li üyeler ve CHP'ye oy verenler için “Bunlar dinden uzak insanlar” diyor. Hayır hiçbir zaman böyle bir şey olamaz. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandşaı olarak sabah namazı okunurken kalkar yatağımda otururum. Sabah evden çıkarken besmeleyle çıkarım. Bizi din üzerinden eleştirenlerden 100 kere daha müslümanız” dedi.

BAYRAK ÇIKIŞI

Birlik beraberlik mesajları veren Şahin, “Ulu Önder Atatürk 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşı'nı başlattı ve herkes birlik oldu Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Şayet kardeş ve birlik olursak Türkiye Cumhuriyeti her zaman tek toprak tek vatan olarak kalacaktır. Ay yıldızlı bayrağımızın yanına bir tane yeşil kırmızı sarı bir bez parçası astırmayacağız. Birlik kardeş olduğumuz sürece minarelerimizdeki ezan sesini kimse dindiremez. Biz sadece ve sadece AKP'li MHP'li HDP'li CHP'li demeden insanlarımız seviyoruz. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik” dedi.

SERTEL: HİÇBİR MÜSLÜMAN CAMİYE MERMİYLE GELMEZ

“Hiç kimseden destek almaksızın belediye çalışanlarıyla birlikte camiyi ilçeye kazandıran başkanımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenzasinde yapılan protestoyu hedef aldı. Sertel şunları söyledi;

“CHP olarak biz insanların dinini dilini rengini ırkını hiç ayırmaksızın seven insanlarız. Acılarını paylaşan insanlarız. Biz Aylan bebek kumsala cesedi vurduğunda göz yaşı döken insanlarız. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı şehit cenzesine cebinde yumurtayla gelenlerin anlayışını ortaya koyuyor. Hiçbir müslüman cebinde mermiyle, yumurtayla camiye gelmez. Bunu yapanlar sapıklardır, tecavüz suçuyla suçlananlardır.”

BAYIR: CEKETİMİ İLİKLİYORUM

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “ İl başkanı ve vekil olarak bir çok açılışa katıldım. Bizim bildiğimiz belediye başkanı çöp toplar kültür evi yapar yol yapar. Cami yapan belediye başkanına çok rastlamıyoruz. Bu mübarek ay da mübarek günde belediye başkanımızı yaptığından dolayı kutluyorum. Bu konuda dinsizlikle itham edilsekte siz müslümanlar bunun böyle olmadığını biliyorsunuz. Bizim isteğimiz barış ve kardeşçe yaşamak. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Şehitlerimizin cenazelerine katılıyoruz. Şehidimize bir görev yerine getirmemizi engellemek isteyenlere korkutmak isteyenler bizi yıldıramaz. Camiler bizim evimiz. Cenaze namazlarına da gideceğiz. Kimse bizi ötekileştiremez. Müslüman doğduk müslüman öleceğiz. Böyle bir emeği kimseden destek almadan hayata geçiren Tahir Şahin başkanımız karşısında ceketimi ilikliyorum” dedi.

PURÇU'DAN MECLİS ÇIKIŞI

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “ Hepimiz insanız . Yanlışlarımız olabilir. Seçim bitti. Buradayız. Parti gözetmeksizin buradayız. Ülke için kent için bir eşyler yapmaya çalışıyoruz. Tahir başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çok açılışa gittik. Bugün böyle bir açılıştan dolayı çok mutluyum. Ülkem adına ise mutsuzum. Her gün şehit haberleri geliyor. El birliğiyle terörü bitirmeliyiz. Kardeşçe herkes birbirine sarılsın. TBMM'de herkes birbirine öcü gibi bakıyor ayrı oturuyor. Demokrasi yok orada...Her parti birbiriyle kavga ediyor orada. Şuan Türkiye'ye hizmet yok şuan terör var. Allahla kul arasına kimse giremez. O namaz kılıyor o kılmıyor. Bunlar yanlış” dedi.

YİĞİT: İRİ VE DİRİ OLDUĞUMUZ SÜRECE

Kaymakam Yiğit ise, “ İri ve diri olduğumuz sürece başımıza bir şey gelmez. Birlik beraberliğimizin göstergesi olan camimizi hizmete açtık. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MÜFTÜDEN TEŞEKKÜR

İlçe Müftüsü Solmaz, camiyi mahalleye kazandıran Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e teşekkür ederken, “ Başkanım yeni camiler bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası