Ege Postası
Geri

CHP'li Önal'ın projeleri vitrinde: 'Vatandaştan öte kimseyi görmeyeceğiz'

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, proje lasmanını gerçekleştirdi. Önal sunumun ardından yaptığı konuşmada, "Atamızdan miras değerli büyüklerimizden emanet aldığımız sosyal demokrat anlayışın sonucu olarak şunu söylemek itiyorum. Vatandaştan öte kimseyi görmeyeceğiz. Sosyal demokrasi anlayışı gereği vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Sizlerle beraber CHP'nin bayrağını Bayraklı'da daha ileriye taşıyacağım" dedi.
CHP'li Önal'ın projeleri vitrinde: 'Vatandaştan öte kimseyi görmeyeceğiz'
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2024 Cumartesi 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde belediye başkan adayların çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde projelerini tanıttı. Tanıtım törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katılım sağladı. 

BAYRAKLI HALKINA SESLENDİ: İÇİNİZ RAHAT OLSUN"

İrfan Önal konuşmasına, "Bugün burada toplanmadan önce Bayraklı'nın doğru röntgenini çekmek için Bayraklı'ya kulak verdim. Bu çalışmanın sonunda projelerimi tasarldım. Bayraklı halkına sesleniyorum, içiniz rahat olsun. Sizin destekleriniz çok önemli. Omuz omuza halkın iktidarını kuracağız. Tüm Türkiye'ye örnek olacak Bayraklı için gereken her şeyi yapacağım. Neşesi, enerjisi, haylleri olan bir yönetim ortaya koyacağız" ifadelerine yer verdi. 

"OY KAYGISIYLA MASADA SINIRLAR BELİRLENDİ"

Bayraklı'nın yeni planlamaya ihtiyaç duyulan alanlardan oluştuğuna dikkat çeken CHP'li Önal, " 2009 yılıında Bayraklı ilçe yapılırlen AKP oy kaygısıyla masa başında sınırları belirledi. Mansuroğlu sınırımızın bir çok yeri ara sokaklarından geçiyor. Doğal eşikler otobanlar olur. Bornova'da sınır ayrımı ara sokaklarından geçti ve yeşil Karşıyaka'da kaldı. Biliyoruz ki bu bizim kaderimizi değil. Bayraklı'yı hak ettiği eşiklere ulaşması için çabamız olacak. Bayraklı'nın yeşil alanları yok. Bir çok alanda sınırlar belirlenirken hesaplar oy kaygısıyla yapılmış. Yeni rezerv alanlarla Bayraklı'ya yeşil alan kazandıracağız. 27 hektarlık bir yeşil alan oluşturacağız. Görevim sonunda 450 dönümlük bir alanın Bayraklı'ya kazandırılacağının sözünü veriyorum. Körfez mahallesinin uzun yıllardır beklediği özellikli alanı Bayraklı'ya kazandıracğaız ve yeşil vadi yapacağız. Büyük Kent Parkı inşa edeceğiz. Bayraklı deniz kenarında sahile erişimi olmayan bir ilçe" dedi. 

"DENİZE ULAŞACAĞIZ"

Denize ulaşmak için projelerini anlatan CHP'li İrfan Önal, "Denizimiz var ama ulaşım yok. Denize ulaşım için 4 ayrı adımımız var. Altınyol'un yer altına indirilmesi ve meydan projesini hayata geçireceğiz. Denize ulaşacağız ve meydan projesi hayata geçecek. Sevgi yolu sokak sağlıklaştırması bekliyor. Burayı dönemimizde sağlıklaştıracağız. Sevgi yoluyla beraber Smyrna'da büyük bir meydan projemiz ve müze çalışmalarımız olacak. Bayraklı Belediye'nin evlendirme dairesi yok. Deniz kenarında bir evlendirme dairemiz olacak. Yeni düğün salonlarıyla beraber hizmete alacağız" diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZÜ: BİR KURUŞ PARA ALMADAN! 

Kentsel dönüşüm noktasında iddialı olduğunu aktaran Öanl, "30 ilçenin planlama sürecini yaşamış biri olarak şunu söylemek istşyırum, popülist söylemlerde bulunmayacağım. Söylediğim her şeyin altı dolu. 30 Ekim'de yaşadığımız deprem sonrasında yaptığımız hizmetler vardı. Mülkesel olarak vatandaşlarımız inşaatlarını yapmışlardı. Depremde büyük yıkıma uğradılar. Vatandaşlarımız inşaatlarını yapamadı ve devletinde deprem vergilerini kullandırmaya niyetleri yok. Bu paraları kimlere pşekeş çektiklerini biliyoruz. Bayraklı'da 10 milyarın üzerinde artı değer sağlayacağız. 700 hektarlık yenilenme eylem planını hayata geçireceğiz. Onlar yeşili imar rantına açıp birilerini senginleştirirken bizler sadece vatandaşın yararını düşündük. Planladığımız 2 alanımız vardı. Vatandaşlarımız ya müteahhitle anlaşıyorlar ya da bekliyorlar. Hem planlamayı kamu eliyle yapacağız hem de vatandaşın cebindne bir kuruş çıkmadan uygulama yapacağız" dedi. 

ADAY DAYANIŞMASI 

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ile birlikte çalışacaklarını vurgulayan Önal, "Bayraklı'da yeni planlama ile yüzde 45 boş alanımız olacak. Bu alanlar kreş, spor alanları vb. alanlar olacak. Bornova Çayı'nın Laka deresiyle birleştiği kesimde Ömer Eşki ile birlikte çalışacağız. Dere yatağını ıslah edecek ve ışıklandıracağız" ifadelerine yer verdi. 

GENÇLERE İÇİN PROJE YAĞMURU

Gençler için projelerini anlatan CHP'li Önal, "Bayraklı İnovasyon ve girişimcilik merkezi açacağız. Bir Facebook'un kurulması yüzlerce şirketimize bedel. Katma değeri yüksek ürün istiyorsak altyapıya yatırım yapmalıyız. Sadece meslek edindirme kurslarıyla gündelik alanda gençlerimizi buluşturmaya çalışırken, gençlerimizin kendi alanlarda gelimesini sağlayacak merkezimiz olacak.  Gençler dışarıda aradığı imkanı Bayraklı'da temin edecek. Gneçlerin spor yapacağız bir alan yok. Bayraklı'ya kazandıracğaımız alanlarla bilrikte sporu da geliştireceğiz. Spor sadece bir aktivite değil gençlerimizin başka yöne sapmamaları için çok önemli. Bu durum merkezi hükümetin de düşünmesi gereken bir konu. Spora ayrı bir yatırım olması gerekiyor. Mahalle halı sahaları yapacağız. Yeni alanalrımızla gençler aradıkalarını Bayraklı'da bulacak. Ders açlışma alanları yapacağız ve öğrencilere çamaşır yıkama, ütüleme gibi hizmetleri de sunacağız'" ifadelerine yer verdi. 

ÖZKANLAR İÇİN SÖZ

Özkanlar Pazaryerini sorunun çözüleceğini aktaran Önal, "Özkanlar Pazar yeri Bayraklı'nın uzun yıllardır beklediği bir sorun. Büyükşehir'in hazırladığı proje ihaleye çıktı ancak ihaleye katılan olmadı. Yatırımcı yatırımlarını çekti. Faizin fazla getirdiği için insanlar yatırım yapmıyor. Özkanlar Pazaryeri yeniden ihaleye çıkacak katılımcı olamzsa biz beediye olarak katılacağız. Bayraklı ile ilgiili pazarcıların talepleri var. Pazarlarla ilgili revizyon çalışmasına gideceğiz" dedi. 

GÜNEŞ PANELLERİYLE ENERJİ ÜRETECEK

 Bayraklı kendi enerjisini üreteceğini dile getiren İrfan Önal, "Nutuk atan merkezi hükümet yetkilileri yakıt ve enerji giderinin ÖTV ve KDV sini kaldırabilecekken yükü azaltmıyorlar. Kendi enerjimizi üreteceğimiz güneş panellerini kuracağız" ifadelerini kullandı. 

OTOPARKLAR YER ALTINA!

Yer altı otoparklarıyla ilgili çalışmalarının olduğunu belirten Önal, " Otopark alanı olarak belirlene  sonrasında yeşil olan bir boş alanımız var. Yeşili aktif bir şekilde kullanabileceği bir alan yapacağız. O alanda otoparkı yer altında alacağız. Üst kısmı yeşil alan olarak kalacak" dedi. 

KENT LOKANTALARI AÇILACAK 

Kent lokantaları vaadi veren Önal, "Vatandaşlara ekonımik olarak destek olmak için uygun fiyatlı kent lokantaları açacağız. Esnaf amasası ile esnafın işini kolayca çözeceğiz. İşveren ile iş arayanları bir araya getireceğiz. Meslek edinme kurslarıyla onları ilerleteceğiz ve iş verenlerle görüşmeler yapacağız. Bayraklı'daki gençleri istihdama katacağız" ifadelerine yer verdi. 

7/24 GÜVENLİ BAYRAKLI 

Güvenli bir Bayraklı için 7/24 kent güvenlik sistemi ile sokak ve parklarımızın güvenliğinin sağlayacağını belirten CHP'li Önal, " Bu kamera sistemlerinin ivedilikle hayata geçireceğiz. Işıkların olmaması sebebiyle kadınlar rahatça yürüyemiyor. Güvenlik kolluğun işi ancak biz kamera sistemini getirerek suçların önüne geçmeyi düşünüyoruz" dedi. 

BAYRAKLI DİJİTALLEŞECEK 

Belediye hizmetlerinin 4.0'a geçeceğini vurgulayan Öanl ," Arşivlerimiz dijital ortama aktarılacak. E devlet üzerinden eriime açacağız ve Bayraklı dijital bir belediye olacak" dedi. 

KADINLARA ÖZEL PROJELER 

Kadınların aktif bir şekilde hayata katılmaları için atacağı adımları anlatan CHP'li İrfan Önal, "Dezavantajlı mahallelerde kadın evleri kuracğaız. Sosyologların da olduğu bu evlerde sosyalleşecekler. Aktif iş hayatında aolmak isteyenler için kreş projelerimiz var. Kadın koopertiflerinin üretimlerini arttıracağız. Meslek edindirme kurslarıyla iş alanı oluşturacağız ve esnaf ile dayanışma içerisinde olması öncelikli hedefimiz olacak. İzmir olarak kooperatifçilik nokatsında öndeyiz. Biz her anlamda kadınlarımızın yanında olacağız. Aile rehberlik merkezleri açacağız" dedi. 

"KİNCİ KUŞAK YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR"

Çocuklarımızın uzaya olan ilgisini arttırmak için  uzay gözlem evi açacağız. Mülkiyet çözülürse  piknik alanı ve gözlem evini hayata geçireceğiz. Gelişimsel oyun evlerini de açacağız. Eğitimde fırsat eşitliği çok önemli. Öğrenciler dershane hizmetlerinden yoksun kaldılar. AKP FETÖcülerle çatıştığı için bugün uygun fiyatlı dershaneler kapatıldı. AKP sadece neftretini kinini aktaracak genç kuşağı oluşturmak istiyor. Biz gençleri sınavlara hazırlık için hizmetleri arttıracağız ve öğretmen kadromuzla çalışmalarımızı arttıravcağıız. Çocuk gündüz bakım evleri kuracağız. AKP anlayışı kadını saadece anne olarak gören bir anlayışa sahip. Biz toplumun her alanında kadın ve erkeğin eşit olduğuna inanıyoruz. Kadının hayata katılması için kreşler açacağız. Çocuk kütüphanelerini kazandıracağız. Çocuklarla ilgili ayrı etkinlikler düzenleyerek sosyalleşmelerini sağlayacağızİhtiyaç sahibi ailelere 6 ay mama desteği sözü veriyoruz. Dar gelirli ailelerin yanında olacağız. İlk 6 ay ve 0-3 yaş gelişimleri için projelerimiz var. Dar gelirli mahallelerimizde bot ve mont desteği vereceğiz" diye konuştu. 

PATİLİ DOSTLAR İÇİN DUYARLILIK 

Dost pati evleri kuracağını aktaran Önal, " Veterinerlik hizmetlerini arttıracağız. Mama desteği sağlayacağız. Toplum bilinçlendirilecek ve duyarlılık oluşturacağız. Bu duyarlılığı hep beraber arttırmalıyız" dedi. 

"VATANDAŞTAN ÖTE KİMSEYİ GÖREMEYECEĞİZ"

Sunumun ardından yaptığı açıklamada, "Seçildiğim ilk andan itibaren harekete geçeceğim. Yapıcı, toplumcu bir belediyeciliği hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. 3-5 kişiyi zenginleştirmek için değil vatandaş için hizmet üreteceğiz. Bayraklı'da yola çıkan bir arkadaşınız olarak partide bir çok görev üstlendim. Bir çok hizmeti yereldeki tecrübelerle Bayraklı ve İzmir'de fark yaratacak çalışmalar yapacağım. Atamızdan miras değerli büyüklerimizden emanet aldığımız sosyal demokrat anlayışın sonucu olarka şunu söylemek itiyorum. Vatandaştan öte kimseyi görmeyeceğiz. Sosyal demokrasi anlayışı gereği vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Sizlerle beraber CHP'nin bayrağını Bayraklı'da daha ileriye taşıyacağım" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası