Ege Postası
Geri

CHP'li Onur Utkan İlçi: İthal aday olmamalı

27 Ağustos'ta tamamlanması beklenen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütünün düzenlediği kongrelerde son düzlüğe girildi. İzmir'de bu hafta sonu tamamlanması beklenen sandık yarışında siyasi tartışma rüzgarları esti. Röportajda siyasi rüzgarın yönünü açıklayan CHP'li Onur Utkan İlçi kongrelerde yaşanan tartışmalar hakkında; "Palyatif yaşama geçmiş bir düşünce sistematiği ile fizik tedavisi bitmiş, zıpkın gibi tekrar yükselişe geçmiş düşünce sistematiğinin karşılaşması sonucu ortam gerildi. Bizce artık alışsınlar. Artık sol refleksler partiye geri dönüyor." dedi.
CHP'li Onur Utkan İlçi: İthal aday olmamalı
Haberler / Yerel Politika
24 Ağustos 2023 Perşembe 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ- EGEPOSTASI- CHP Kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Kongrelerde yaşanan tartışmalar sıcaklığını korurken Konak'ta yaşanan tartışmalarda gündeme gelen CHP'li Onur Utkan İlçi Egepostası'na önemli açıklamalarda bulundu.

*CHPde kongre takvimi sona yaklaştı.Kongrelerde istenilen durum elde edildi mi ? Değişim mesajları karşılık buldu mu ?

İlçi, "Kongrelerde derin bir değişim tartışması yaşanmadı aslında. Gerçeği söylemek gerekirse. Çünkü bunda kongrelerin eski kongreler gibi siyasal açılımlar ve yeni politikalar nezninde tartışılan,konuşulan kongreler olmamasının payı büyük. Bir klişe daha eklemek gerekirse nerdeeee o eski kongreler deyip gülelim ağlanacak halimize." dedi.

*Kongrede tartışmalar yaşandı. Bu partiyi ne derece ayrıştırır?

İlçi, "Bunlar gayet doğal. Değişim tartışmalarının daha yoğun olacağı beklentisi altında partide neredeyse hiç tartışma yaşanmadı denebilir tabi şimdilik sözcüğünü eklemekte fayda var. İşin gerçeği merkez siyasetlerdeki çözülmenin önüne geçebilmek için değişim yaratmak gerekir. İdeolojik, örgütsel ve kişisel gelişim ve değişimin mümkün olduğunu ileri süren düşünürlerin tezlerini incelemeden yorum yapmak devlet adamı yetiştirme geleneği olan partinin siyasetçilerine yakışmaz. Bizim benlik kumaşımız sığ ve günü kurtarma üzerine kurulu tartışmaların içinde olmayı kaldırmaz. Halkımız partimizden enflasyon,işsizlik ve savaş gibi can yakıcı başlıkları çözüm için reçete beklerken sen kalk ben oturayım akımına bizlerin de kapılmamıza saygı duymaz ve çapsızlık olarak değerlendirir. Bizim kimsenin koltuğunda gözümüz yok ama mevzilerde elbette yerimizi tutarız. Bu sayede partiyi daha demokratik uygulamaların olduğu gerçek sosyal demokrat çizgiye tekrardan çekmiş oluruz. Unutmamamız gerekir ki CHP sosyaliz enternasyonalin üyesidir. Uluslararası demokrat birliği üyesi değildir. Biz Sol bir partiyiz. Aksi düşülüyorsa eğer UDB ‘ye kabul için müracaat etmemiz gerekir. Bunu yaptırmayacağız. Sola daha sola doğru devam edelim derim." dedi.

*Kongrelerde sürekli bulunan Musa Çam Tacettin Bayır ve Mehmet Şakir Başak gibi isimlerin ileriki dönemlerde siyasi mevki için katıldıklarını düşünür müsünüz ? Mehmet Şakir Başak ve Musa Çam ismi il başkanlığı için geçiyordu.il başkanlığı için adayınız var mı ?

İlçi "Saydığınız isimlerden çoğu partide önemli görevlerde bulunmuş,İzmirin yakından tanıdığı isimlerdir. Bu kişilerin kongrelere katılmamaları eksiklik olur zaten. Biz bunu ilahide adaylık sinyali olarak görmedik ama eğer özlediğimiz ve beklediğimiz demokratik yöntemlere dönebilirsek mesela ön seçim gibi daha fazla partili adayı göreceğimize eminim. Gittiğimiz il seçimlerinde Aslanoğlu’na örgütün tekrardan şans vereceğini düşünüyorum." diye yanıtladı

"İTHAL ADAY OLMAMALI"

*Yerel seçimlere 7 ay kaldı. CHPyi ne gibi bir sonuç bekler.?

CHP'li İlçi, "Öncelikle şunu belirteyim partimin aday gösterdiği herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Kim aday olursa olsun enerjimizi onun nezdinde parti için harcar zafer noktasına taşımak için elimizden geleni yaparız. Siyaset yaptığımız ilçe ve yakın ilçelerde belediye başkanı değişimi 1999’dan beri çok fazla oldu. İkinci dönemini görebilen pek olmadı. Balçova, Bayraklı,Karabağlar’da olabildi Konak’a komşu ilçelerden. Atama yöntemiyle ilerlendiği için herkes iki dudak arasında. Eğer geçtiğimiz seçimlerdeki milletvekili sıralamalarında olduğu gibi hayatın gerçeklerinden uzak tablo yaratırlarsa problem yaşarız. Geçen seçimlerde yaşadık ve sonuç olarak 8. ve 9. sıralardaki arkadaşları meclise taşıyamadık. Bundan ders çıkartmış olmamız gerekir. İthal aday olmamalıdır. Burası çantada keklik gibi görünsede gerçekte öyle değildir. Başka bir gerçek vardır ki çoğu insanın bilmesinde fayda da vardır. Tunç başkanımızın despot olmayan tavrını zayıflık olarak gören insanlar yanılır. Aksine oldukça prensipli ve öngörülüdür." dedi.

*Gençler ve kadınların partide azınlık olması durumu hakkında düşünceniz nedir? Siyasete yeni katılacak gençler için yol haritası var mı ?

İlçi, "Ben de gençlik kolları başkanlığı yapmış bir arkadaşınızım. Partinin bu konuda iletişim sorunu olduğu açık. Genç ve kadın yüzümüz kıyaslandığında özellikle genç partili nüfusumuzun yetersiz olduğunu kabul etmeliyiz. 42 yaşındayım bizlere bile genç diyorlar. Tabi bizim parti süreçlerimiz sağ partilerdeki gibi olmuyor. Daha yavaş hareket ediyoruz. Çünkü sol siyasetçinin genci, yaşlısı, kadını,erkeği olmaz. Dinamik olanı ve hantal olanı olur." dedi.

*Konak kongresinde bir tartışma yaşadınız bu konu hakkında düşünceniz nedir? Konak sizin bölgeniz ve yeni seçilen bir Konak İlçe Başkanı var. Karşıyaka’da da benzer tartışmalar oldu düşünceniz nedir?

Onut Utkan İlçi, "Palyatif yaşama geçmiş bir düşünce sistematiği ile fizik tedavisi bitmiş,zıpkın gibi tekrar yükselişe geçmiş düşünce sistematiğinin karşılaşması sonucu ortam gerildi. Bizce artık alışsınlar. Artık sol refleksler partiye geri dönüyor." dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası