EGE POSTASI - İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, yatırım programında İzmir’e ayrıldığı belirtilen projelere ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ösen, listede yer alan projelerin önemli bölümünün dış krediye dayandığını ve bu kredilerin hükümet tarafından onaylanmadığını savundu.
“İLK 6 KALEM DIŞ KREDİ”
Ösen, yatırım listesinde yer alan ilk 6 kalemin tamamının dış krediyle yapılmasının planlandığını belirterek, "Gerçekten hayret verici! İzmir’e yatırım diye sıraladıkları listedeki ilk 6 kalemin tamamı dış kredi. Üstelik hükümetin bir türlü onay vermediği krediler." ifadelerini kullandı.
“ENGELLENEN PROJELER HİZMET DİYE SUNULUYOR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin krediyle yapmak istediği projelere onay verilmediğini dile getirerek, durumun çelişkili olduğunu vurgulayan Ösen, "Hem Büyükşehir, krediyle yapmak isteyecek hem buna onay vermeyeceksin hem de engellenen bu projeleri ‘vatandaşa hizmet ediyoruz’ diye sunacaksın. PES!" ifadelerine yer verdi.
YHT ELEŞTİRİSİ: 'MANİPÜLASYONDA YENİ SEVİYE'
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattına da değinen Ösen, yıllardır tamamlanamayan projenin yalnızca İzmir’e hizmet ediyormuş gibi gösterilmesini eleştirdi. Ösen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Yıllardır tamamlanamayan Ankara-İzmir YHT hattını da yalnızca İzmir’e hizmet gibi sunmuş olmak da cabası. Her gün manipülasyonda yeni bir seviye ile karşılaşıyoruz!