Ege Postası
Geri

CHP'li Özkan: Meral Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı mı?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "İzmir ili Bornova ilçesi, Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürüyken bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen Meral Yılmaz hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonuçları nedir? Bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen okul müdürü Meral Yılmaz’ın Uzun Hasan Ortaokulu Müdürlüğü’ne atanması Milli Eğitim Bakanı olarak vicdanınızda nasıl bir karşılık bulmuştur" diye sordu.
CHP'li Özkan: Meral Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı mı?
Haberler / Güncel
21 Aralık 2023 Perşembe 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Bornova'da Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürüyken bir kadın öğretmeni dövdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Meral Yılmaz'ın Uzun Hasan Ortaokulu Müdürlüğü’ne atanması ve hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Özkan, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

"İzmir ili Bornova İlçesi, Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürü iken, bir kadın öğretmeni dövdüğü iddiası ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan Meral Yılmaz’ın, yine aynı ilçede bulunan Uzun Hasan Ortaokulu müdürlüğüne atanmıştır. Ayrıca bu hususta 27.04.2023 tarihinde verdiğim soru önergesine cevap verilmemiştir.

Öte yandan Uzun Hasan Ortaokulu Müdürü Meral Yılmaz’ın bazı sendikalara üye olan öğretmenlere baskı yaptığı, ilgili sendikalardan istifa etmelerini istediği, okul ziyaretlerinde bulunan sendika yöneticilerini tehdit ederek okula almak istemediği iddiaları gündeme gelmiştir."

"MERAL YILMAZ HANGİ KRİTERLERE GÖRE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI?"

Özkan, Bakan Tekin'e şu soruları yöneltti:

-"İzmir ili Bornova İlçesi, Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürü iken bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen Meral Yılmaz hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonuçları nedir?

-Bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen okul müdürü Meral Yılmaz’ın Uzun Hasan Ortaokulu müdürlüğüne atanması Milli Eğitim Bakanı olarak vicdanınızda nasıl bir karşılık bulmuştur?

-Bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen bu müdürün öğrencilere karşı nasıl davranış sergilediği/sergileyebileceği hususunda inceleme araştırma yapılmış mıdır? Bu kişinin okul müdürlüğü yapıp yapamayacağı hususunda bir inceleme yapılmış mıdır?

-Meral Yılmaz hangi kriterlere göre okul müdürlüğüne atanmıştır?

-İzmir ili genelinde kaç okul müdürü yazılı sınav puanı olamadan atanmıştır?

"YILMAZ'IN SENDİKA YÖNETİCİLERİNİ TEHDİT ETMESİNİN GEREKÇESİ NEDİR?"

-Okul müdürü Meral Yılmaz’ın hukuksuz bir şekilde bazı sendikalara üye olan öğretmenlere baskı yapmasının ve istifalarını istemesinin gerekçesi nedir?

-Okul Müdürü Meral Yılmaz’ın sendika yöneticilerini tehdit etmesinin gerekçesi nedir?"

image small

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası