Ege Postası
Geri

CHP'li Polat'tan 'garanti ödeme' ve zam tepkisi: 2 Yılda Yüzde 360 Zam

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, gerçekleşen zamların vatandaşın ödediği bilet fiyatlarının yanında bir de Ankara Gar işletmesine ödenen garantiler ile etkilediğini belirterek 'ne zamların, ne garantilerin önüne geçilemiyor olan vatandaşa oluyor' dedi. 2022 yılında 151 TL olan Ankara İstanbul bilet fiyatının iki yıl sonunda son zamla birlikte yüzde 360 artışla 540 TL oldu.
CHP'li Polat'tan 'garanti ödeme' ve zam tepkisi: 2 Yılda Yüzde 360 Zam
Haberler / Politika
16 Temmuz 2024 Salı 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TCDD, bütün hatlardaki Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına yüzde 25.6 oranında zam gerçekleştirirken sadece son 2 yılda 8’inci kez zam gerçekleştirilmiş oldu. TCDD, hızlı tren fiyatlarına 2022 yılında 5 kez, 2023 yılında ise 3 kez zam gerçekleştirirken 2022 yılında 151 TL olan Ankara İstanbul bilet fiyatı iki yıl sonunda son zamla birlikte yüzde 360 artışla 540 TL oldu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, gerçekleşen zamların vatandaşın ödediği bilet fiyatlarının yanında bir de Ankara Gar işletmesine ödenen garantiler ile etkilediğini belirterek ne zamların, ne garantilerin önüne geçilemiyor olan vatandaşa oluyor, dedi. Vatandaşların bilet fiyatlarına yapılan zamların ardı arkasının kesilmediğini belirten Polat, şirketlerin dolar garantili alacaklarının ise hız kesmeden yapılmaya devam edildiğini söyledi.

2017 yılında hizmete giren ve yapımcı firmaya 20 yıl 6 ay işletme hakkı verilen Ankara Garında 14 yıl yolcu garantisinin verildiğine dikkat çeken Polat, geçtiğimiz 7 yılda garanti edilen yolcu sayısının 3’de 1’inin sağlamadığını söyledi.  Bugüne kadar 39 Milyon yolcu garantisinin verildiği Ankara garında gerçekleşen sayı 13 milyon oldu. Polat yapılan ödemelerin detaylarını paylaşarak hava, kara, demiryolu fark etmiyor. Bu garantiler 85 Milyonun canını yakıyor ve yakmaya devam edecek, dedi. Önümüzdeki yıl itibari ile garanti yolcu sayısının 8 Milyondan 10 Milyona çıkacağının altını çizen Polat, ödemelerin de dolar bazlı olarak artacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası