Ege Postası
Geri

CHP'li Sertel, Büyükşehir için yola çıktı: Ön seçim ve 'dayı' vurgusu

CHP İzmir önceki dönem Milletvekili Atila Sertel, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık için yola çıktı. Adaylık başvurusu sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Sertel, "Benim isteğim şudur; Bırakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını CHP'nin 120 bin üyesi seçsin .. O şerefli üyeler üstte siyaset yapanlardan daha iyi bilir. Çünkü İzmirliler laik, çağdaş, yurtsever, Atatürkçü insanlar. İzmirliler kimseye torpil yapmaz. Benim siyasette 2 dayım var. Birinci dayım üyelerimiz, ikinci dayımız ise halkımızdır. 2 dayım dışında siyasette dayım olmayacaktır. Ben üyelerimize ve İzmirlilere güveniyorum" ifadelerine yer verdi.
CHP'li Sertel, Büyükşehir için yola çıktı: Ön seçim ve 'dayı' vurgusu
Haberler / Yerel Politika
27 Kasım 2023 Pazartesi 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir önceki dönem Milletvekili Atila Sertel, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu. Sertel'in adayık açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve çok sayıda partili katılım sağladı. 

"BU SEÇİM İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜMÜZ"

Atila Sertel'in açıklaması öncesinde konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Ülkemiz ve şehrimiz için çok önemli bir seçime doğru yol alıyoruz. Bu seçim sadece bir yerel seçim olmayacak. Hem yerel iktidarımızı sürdürdüğümüz hem de genel iktidar yürüyüşümüzü bir kez daha başlattığımız bir seçim olacak. İzmir’in 30 ilçenin tamamında ve Büyükşehir’de CHP bayrağını hep beraber dalgalandırmak için çalışacağız. Sayın vekilim yeni bir yola çıkıyor hem partimize hem ülkemize uzun süre hizmet etti. Partimizin gurur duyduğu yol arkadaşlarımızdan ağabeylerimizden bir tanesi. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum" dedi. 

"İL BAŞKANININ VE YÖNETİMİN EMRİNDEYİM" 

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması gerçekleştiren Sertel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı, dikdatöryel bakış açısını Türkiye'ye yerleştirmek isteyen, tek adam rejimini insanlarımıza kabul ettirmek isteyen, insanlarımıza zam zülüm dönemini yaşatan, gençleri işsiz, emeklilerimizi muhtaç bırakan,Türkiye'de baskıyla aydınları tutuklayarak bir koku iklimi yaratmak isteyenlere karşı çok önemli bir mücadele veriyoruz. Bu sebeple CHP İzmir İl Başkanının ve yönetiminin emrindeyim Bu siaysi mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimi bilmenizi isterim" ifadelerine yer verdi. 

"BOĞAZIMIZDAN TEK HARAM LOKMA GEÇMEDİ" 

Belediyeciliğe çok erken başlatığını vurgulatan Sertel, "Bugün ilk defa bir adaylık açıklarken sesim titriyor. Bu kent bana 1989 yılında 32 yaşında önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur'un döneminde Basın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığını verdi. Ben belediyeciliğe çok genç yaşta başladım. İzmir'de belediyecilik anlamında çok önemli bir süreci yaşadıktan sonra 34 yaşında milletvekili yaptılar. 2015 yılında CHP'nin ikinci bölgesinde insanlarımız bana çok önemlli bir görev verdi ve beni Ankara'ya milletvekili olarak gönderdiler. Okul çağlarımdan itibaren beni izleyen arkadaşlarım var. Bugüne kadar boğazımızdan tek haram lokma geçmedi. Bugüne kadar hep çalışarak üreterek, tırnaklarıyla kazıyarak Anadolu'dan gelen gencin mücadelesini onurla yaşadım" dedi. 

ÖN SEÇİM VE 'DAYI' VURGUSU 

Ön seçim çağrısı yapan Sertel, "Benim isteğim şudur; Bırakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını CHP'nin 120 bin üyesi seçsin .. O şerefli üyeler üstte siyaset yapanlardan daha iyi bilir. Çünkü İzmirliler laik, çağdaş, yurtsever, Atatürkçü insanlar. İzmirliler kimseye torpil yapmaz. Benim siyasette 2 dayım var. Birinci dayım üyelerimiz, ikinci dayımız ise halkımızdır. 2 dayım dışında siyasette dayım olmayacaktır. Ben üyelerimize ve İzmirlilere güveniyorum. İzmir için yola çıktım. Sandık kurulursa desteğinizle beraber bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun adaylıpa başvuran tüm arkadaşlarımıza başarılar dikiyorum. Ben CHP bayrağına sarılır ve gömülmek isterim. Bizim arayışıız parti içindeki demokrasidir. O sandığın konulmasını canı yürekten istiyorum. Her şeye hazırım. Kimseye gönül koymam. Biz bir aileyiz. Yaşasın CHP..." ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası