Ege Postası
Geri

CHP'li Tugay ekonomik vizyonunu açıkladı: Yatırım ikliminin önünü açacağım!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Cemil Tugay, belediye başkanı olduğu zaman İzmir’e değer katacak yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapmasını sağlayacak, gençlerin farklı kentlerde ya da ülkelerde geleceklerini aramasına dur diyerek, yetkisi dahilinde yatırım ikliminin önünü açacağını, çevreye, doğaya ve insana saygılı sanayinin ve ticaretin gelişmesi için yatırımcıların destekçisi alacağını ifade etti. Öte yandan Tugay, "İzmir’imiz 1990’lı yıllarda bugün üretim üssü olarak işlev yüklenen Organize Sanayi Bölgeleri’ni bu vizyonla kurdu ve büyüttü. Şimdi yenilerini kuracağız" dedi.
CHP'li Tugay ekonomik vizyonunu açıkladı:  Yatırım ikliminin önünü açacağım!
Haberler / Yerel Politika
23 Mart 2024 Cumartesi 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından ekonomik vizyonunu açıkladı. 

CHP'li Tugay, belediye başkanı olduğu zaman İzmir’e değer katacak yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapmasını sağlayacak, gençlerin farklı kentlerde ya da ülkelerde geleceklerini aramasına dur diyerek, yetkisi dahilinde yatırım ikliminin önünü açacağını, çevreye, doğaya ve insana saygılı sanayinin ve ticaretin gelişmesi için yatırımcıların destekçisi alacağını ifade etti.

İşte Tugay'ın o açıklaması:

YATIRIM İKLİMİNİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIM

Belediye başkanı olduğum zaman İzmir’e değer katacak yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapmasını sağlayacak, gençlerimizin farklı kentlerde ya da ülkelerde geleceklerini aramasına dur diyecek, yetkim dahilinde yatırım ikliminin önünü açacak; çevreye, doğaya ve insana saygılı sanayinin ve ticaretin gelişmesi için yatırımcıların destekçisi olacağım.Göreve geldiğimde bu vizyon ile hareket edeceğimi belirtmek isterim.

YATIRIMCIMIZ ÜRETİM TESİSİNİ NASIL YAPACAK?

Henüz birkaç ay önce Atatürk OSB’mizde satılan sanayi parsellerinin metrekare fiyatlarının 550 ABD Doları seviyesinde alıcı bulduğunu gördük. Türkiye’de bu kadar yüksek fiyatlı sanayi parseli var mı bilmiyorum. Sanayicimiz 5000 metrekare büyüklüğündeki ortalama bir fabrika arazisine, bugünkü kur düzeyi ile tam 90 MİLYON TL yatırmak zorunda kalıyor. Sadece taşa toprağa bu kadar parayı döken iş insanımız, üretim tesisini nasıl yapacak?, makine ve ekipmanını nasıl alacak?, işçi çalıştıracak, risk alacak, pazar bulacak, ihracat yapacak, para kazanacak ve yatırımının karşılığını almaya başlayacak…

'ESKİ TÜRKİYE' DEDİKLERİ DÖNEMDEN DAHA BETER...

TCMB gösterge faizinin %50, ticari kredi faizlerinin %70 ve üzerinde olduğu bir ülkede kimse yatırım yapmak istemez. “Eski Türkiye” dedikleri dönemden daha beter hale soktukları Türkiye ekonomisinin, TEK VE YEGÂNE KURTULUŞ REÇETESİ REKABETÇİ ÜRETİM VE İHRACATA DAYALI BÜYÜMEDİR.

YOKSULLUĞU KARA BİR YAZGI GİBİ...

Bugün “büyüdük” dedikleri Türkiye; inşaata, kamu yatırımlarına, ithalata ve tüketime dayalı büyüyen bir ülkedir. Yoksullaşmamız, daha da kötüsü yoksulluğu kara bir yazgı gibi benimsememizin altında yatan ana sebep budur!

GÖREVE GELDİĞİMİZDE...

Göreve geldiğimizde Ege Bölgesi Sanayi Odamız ile İzmir Ticaret Odamız ile Ege İhracatçı Birliklerimiz ile kafa kafaya verecek; kentimizin mevcut ve planladığımız ulaşım altyapısı ile entegre yeni ve planlı sanayi bölgeleri kuracağız.

YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ'Nİ KURACAĞIZ

İzmir’imiz 1990’lı yıllarda bugün üretim üssü olarak işlev yüklenen Organize Sanayi Bölgeleri’ni bu vizyonla kurdu ve büyüttü. Şimdi yenilerini kuracağız. Sanayicimiz üretime yönelmesi gereken kıt kaynaklarını taşa toprağa yatırmaktan kurtulacak.

SÖZÜMÜZ SÖZ

İzmir’imiz pırıl pırıl gençlerinin katma değeri yüksek yatırımlarda geleceklerini şekillendirdikleri bir şehir olacak… SÖZÜMÜZ SÖZ…

 

 

Cemil Tugay'dan ‘sandığa gitmeyeceğim’ diyenlere çağrı; Lütfen sandığa gelin. Lütfen bize destek olun
 

 

Cemil Tugay: Hizmet için yola çıktık
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası