Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den AK Partili Çelik'e: 'Yerel seçimler kimin'muteber' olduğunu ortaya koydu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in CHP lideri Özgür Özel'e yönelik yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Yücel, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Sayın Erdoğan’a yönelik eleştirileri; bir parti liderinin anayasal sınırlar içinde yaptığı meşru ve yerinde değerlendirmelerdir. Bu eleştirileri siyasi ahlak ve adaptan yoksun olarak değerlendirmek, ülkeyi yönetenlerin halktan gelen eleştirilere ne kadar yabancılaştığını, muhalefeti ve farklı sesleri bastırmak için nasıl saldırganlaştığını göstermektedir." ifadelerini kullandı.
CHP'li Yücel'den AK Partili Çelik'e: 'Yerel seçimler kimin'muteber' olduğunu ortaya koydu'
Haberler / Politika
16 Temmuz 2025 Çarşamba 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den sert tepki geldi. 

AK Partili Çelik, Özel'in söylemlerini 'güdümlü bir muhakeme' olarak nitelendirirken, "Özgür Özel’in ve benzerlerinin bu kıymeti anlayacak siyasi kabiliyeti ve kapasitesi yoktur" demişti.

"ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN İFADESİ"

Çelik'in ifadelerinin nezaketten uzak ve saldırganca olduğunu vurgulayan Yücel şu ifadeleri kullandı;

AKP Sözcüsü Sayın Ömer Çelik’in, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yönelik kullandığı ifadeler, siyasi nezaketten uzak, hakikat yerine hamaseti önceleyen ve eleştiriye tahammülsüzlüğün ifadesi olan bir dilin ürünüdür.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Sayın Erdoğan’a yönelik eleştirileri; bir parti liderinin anayasal sınırlar içinde yaptığı meşru ve yerinde değerlendirmelerdir. Bu eleştirileri siyasi ahlak ve adaptan yoksun olarak değerlendirmek, ülkeyi yönetenlerin halktan gelen eleştirilere ne kadar yabancılaştığını, muhalefeti ve farklı sesleri bastırmak için nasıl saldırganlaştığını göstermektedir.

Sayın Çelik’in “milletin muteber saydığı” iddiasına gelince… Aynı millet, 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’yi birinci parti yaparak, kimin muteber olduğunu açık biçimde ortaya koymuştur. Milletin takdiriyle övünmek isteyenlerin, önce milletin iradesine saygı göstermesi, ardından muhalefet belediyelerine kumpas kurmaktan, yargıyı sopa gibi kullanmaktan ve halkın vergileriyle medya yoluyla algı operasyonu yapmaktan vazgeçmesi gerekir.

"ÖZEL'İ HEDEF ALMAK YERİNE.."

“Yönetme kabiliyeti” ve “siyasi muhakeme” meselesinde ise, Sayın Özel’i hedef almak yerine, ülkenin içine sürüklendiği ekonomik çöküşe, adalet sistemindeki çürümeye, liyakatin yok edilmesine ve devlet kadrolarının partizanlıkla yönetilmesine bakmak yeterlidir. CHP’li belediyeler kamunun kaynaklarını halk için harcarken; yolsuzluğun değil, sosyal adaletin temsilcisi olmuştur.

Son olarak, Cumhurbaşkanını “tüm dünyanın takdir ettiği bir lider” olarak göstermek isteyenlere, halkın pazarda yaşadığı çaresizliği, gençlerin ülkeyi terk etme arzusunu, dış politikadaki yalnızlığı ve içte büyüyen hukuksuzlukları hatırlatmak isteriz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, korkmadan, susmadan, sinmeden gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Gerçekleri dile getirenler değil, bu gerçeklerin üzerini örtmeye çalışanlar tarih önünde ve milletin vicdanında mahkum olacaklardır.

 

AK Parti Çelik'ten Özgür Özel'in açıklamalarına sert tepki!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası