Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den Bakan Tunç'a tepki: Adaletin yanında mısınız yoksa karşısında mı?

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yargı krizine ilişkin, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok, Anayasa'nın çelişkili çok maddesi var" açıklamasına tepki gösterdi. Yücel, "Talimatla hareket eden Sn. Yılmaz Tunç, siz önce kendi üzerinizdeki vesayetten kurtulun, sonra şu soruya cevap verin:  Adalet Bakanı olarak, "Anayasanın" "hukukun" ve  "adaletin" yanında mısınız yoksa karşısında mı?" dedi.
CHP'li Yücel'den Bakan Tunç'a tepki: Adaletin yanında mısınız yoksa karşısında mı?
Haberler / Politika
11 Kasım 2023 Cumartesi 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün katıldığı bir programda yargı krizine ilişkin, "Anayasanın birbiriyle çelişen birçok maddesi var. Kanun koyucunun iradesi dışında uygulanan veya uygulanmayan maddeleri var. Evet, AYM'nin kararları herkesi bağlar. Adliye mahkemelerinden verilen kararların son inceleme merciinin Yargıtay olduğu maddesi de var. Yüksek mahkemeler arasında astlık-üstlük ilişkisinin olmadığını hepimiz biliyoruz.Sorunun çözümü yeni bir anayasa yaparak çelişkileri ortadan kaldırmaktan geçiyor. Anayasa değişikliği olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez." açıklamasında bulundu.

"ADALETİN YANINDA MISINIZ YOKSA KARŞISINDA MI?"

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ise Bakan Tunç'un açıklamasına tepki gösterdi.

Deniz Yücel, sosyal medyadan açıklamalarda bulunarak, "Anayasa'nın ihlal edilmesini meşru bir durum gibi göstermeye çalışan, yasaları kendilerine göre yorumlayan, evrensel hukuk normlarını görmezden gelip, erkler ayrılığını ihlal edenlerle "Adalet" için yaptığımız eylemlerin türünü konuşacak değiliz.Talimatla hareket eden Sn. @yilmaztunc, siz önce kendi üzerinizdeki vesayetten kurtulun, sonra şu soruya cevap verin:  Adalet Bakanı olarak, "Anayasanın" "hukukun" ve  "adaletin" yanında mısınız yoksa karşısında mı?" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası