Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den 'Maadlen' çıkışı: 'İnsanlık onuru çiğnendi'

Gazze'ye insani yardımlar için yola çıkan Madleen gemisine İsrail'in el koymasına tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu saldırı, sadece uluslararası hukukun değil, insanlık onurunun da açıkça çiğnenmesidir." diyerek sert çıktı.
CHP'li Yücel'den 'Maadlen' çıkışı: 'İnsanlık onuru çiğnendi'
Haberler / Politika
9 Haziran 2025 Pazartesi 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Özgürlük Filosu Koalisyonu (FFC) isimli sivil toplum kuruluşunun, Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkarttığı "Madleen" gemisine İsrail ordusu müdahale etti. Bu müdahale tüm dünyada yankılara neden olurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel de tepki gösterdi.

Yücel, yaptığı açıklamada İsrail'in barbarlık yaptığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Ekim 2023’ten bu yana çoğu kadın, çocuk ve siviller olmak üzere 50 binden fazla insanı katleden İsrail’in, Gazze’ye insani yardım taşıyan ve aralarında 2 Türk vatandaşının da bulunduğu 12 sivil aktivistin yer aldığı Madleen gemisine uluslararası sularda korsan gibi baskın düzenlemesini lanetliyoruz.

Bu saldırı, sadece uluslararası hukukun değil, insanlık onurunun da açıkça çiğnenmesidir. İsrail’in hukuk tanımaz tutumu karşısında sessiz kalan her devlet, bu suça ortak olmaktadır. Tüm devletleri, bu barbarlığa karşı ortak ses yükseltmeye ve İsrail’i durduracak somut adımlar atmaya çağırıyoruz.

İnsani yardıma saldırmak, insanlık suçudur. Bu suçu işleyenler uluslararası mahkemelerde yargılanmalı, İsrail’in cezasızlık zırhı artık son bulmalıdır. 

Biz her zaman barıştan, adaletten ve insan hayatının kutsallığından yana olmaya devam edeceğiz. Tüm uluslararası aktörleri sorumluluk almaya davet ediyor, Madleen gemisindeki aktivistlerin derhal serbest bırakılması temenni ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası