Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den 'enflasyon' çıkışı: Ne zam kaldı, ne de insanca ücret!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel TÜİK’in açıkladığı yüzde 54,4’lük yıllık enflasyonu sosyal medya üzerinden değerlendirdi. Yücel, söz konusu rakamlara "TÜİK’in tüm rakam oyunlarına rağmen açıkladığı enflasyon yüzde 54.44. Markette, pazarda, halkın cebindeki gerçek enflasyon ise yüzde 123,80. Asgari ücrete verilen yüzde 50 zam, Ocak 2022 enflasyonuyla zaten sıfırlanmıştı. Bu ayki yüzde 123,80'lik gerçek enflasyonla ne zam kaldı, ne alım gücü, ne de insanca yaşanabilecek bir ücret" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
CHP'li Yücel'den 'enflasyon' çıkışı: Ne zam kaldı, ne de insanca ücret!
Haberler / Yerel Politika
3 Mart 2022 Perşembe 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - TÜİK'in açıkladığı şubat ayı enflasyon rakamlarına göre tüketici enflasyonu aylık yüzde 4.81, yıllık yüzde 54.4 oldu. Türkiye'de tüketici enflasyonu Nisan 2002'den bu yana ilk kez yüzde 50'yi aştı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla enflasyon rakamlarını eleştirdi. Yücel'in ifadeleri şu şekilde:

"Enflasyonun açıklandığı her ayın 3’ünde, halk korku içinde. TÜİK’in tüm rakam oyunlarına rağmen açıkladığı enflasyon yüzde 54.44. Markette, pazarda, halkın cebindeki gerçek enflasyon ise yüzde 123,80 (ENAG).

Asgari ücrete verilen yüzde 50 zam, Ocak 2022 enflasyonuyla zaten sıfırlanmıştı. Bu ayki yüzde 123,80'lik gerçek enflasyonla ne zam kaldı, ne alım gücü, ne de insanca yaşanabilecek bir ücret. Memur, işçi, emekli, esnaf, sanayici, hepsi sandığı bekliyor.

Halkı ezen, ülkeyi uçurumun eşiğine getiren düzeninizi değiştireceğiz. Yolun sonunda sandık, Sandığın dibinde AKP ve Saray olacak. Yarının Türkiye'si için hemen seçim."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası