Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den iktidara 'Filistin' tepkisi ve 'diplomasi' çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamasında, "Türkiye, eğer bu saldırıların durmasını istiyorsa, inisiyatif almak istiyorsa, ki almalıdır, bunu diplomatik yöntemlerle yapmalı.  Hükûmet maalesef, Filistin sorunu konusunda dış dünya tarafından dikkate alınmıyor, arabuluculuk faaliyetleri yürütemiyor" dedi. 
CHP'li Yücel'den iktidara 'Filistin' tepkisi ve 'diplomasi' çağrısı
Haberler / Politika
4 Haziran 2024 Salı 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 

İsrail Başbakanı Netanyahu yönetiminin durdurulamadığına dikkat çeken Yücel, "Türkiye, eğer bu saldırıların durmasını istiyorsa, inisiyatif almak istiyorsa, ki almalıdır, bunu diplomatik yöntemlerle yapmalı.  Hükûmet maalesef, Filistin sorunu konusunda dış dünya tarafındam dikkate alınmıyor, arabuluculuk faaliyetleri yürütemiyor" dedi. 

Yücel'in açıklaması şu şekilde;

"7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yaptığı saldırılar ve sivilleri katletmesinin ardından Netanyahu yönetiminin gaddarca, orantısız güç kullanarak aylardır kadın, çoluk-çocuk demeden mütemadiyen katliam yapması durdurulamıyor. 

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı, Gazze saldırılarının en az 7 ay daha süreceğini ifade etti.

İsrail yönetiminin tek hedefi; Gazzeyi tamamen insansızlaştırmak olduğu görülüyor. 

Hamas, cılız bir saldırı yapıyor, İsrail misilleme olarak Refah'ta 45 kişiyi çadır kampında katlediyor. İki tarafın askeri gücü arasında dağlar kadar fark var. Olan, Filistinlilere oluyor. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve masum sivillere oluyor. 

Uluslararası Adalet Divanı kararlarına rağmen durmayan Netanyahu hükumetini kimse durduramıyor. 

Türkiye, eğer bu saldırıların durmasını istiyorsa, inisiyatif almak istiyorsa, ki almalıdır, bunu diplomatik yöntemlerle yapmalı. 

Hükûmet maalesef, Filistin sorunu konusunda dış dünya tarafındam dikkate alınmıyor, arabuluculuk faaliyetleri yürütemiyor. 

Bir dönem yönettiğimiz Filistin topraklarında yaşananlar hakkında fikrimiz bile alınmıyor. Ama 7 bin km öteden Çin Halk Cumhuriyeti gelip Hamas ve El Fetih’i bir araya getirebiliyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Gazze İçin Barış Konferansı çağrısında bulunuyor. 

Hamas'ı koruyup kollayarak Filistini ve Filistinlileri kurtaramayız. Türkiye’nin Filistin meselesinde dikkate alması gereken nokta Hamas değil, Yaser Arafat’ın kurucusu olduğu, Filistin ve Filistinlilerin meşru temsilcisi Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi’dir. İhvan bakışıyla, İhvan diplomasisiyle ne Filistin'e, ne Ortadoğu'ya barış gelmez. "

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası