Ege Postası
Geri

CHP'li belediyede personele şok 'Atatürk' tutanağı

Geçtiğimiz ay sosyal medya üzerinde Atatürk’e hakaret ettikleri gerekçesiyle çalışanları işten kovan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Atatürkçü personele ceza kesiti. İZULAŞ’ta çalışan bir otobüs şoförüne kullandığı otobüsün camına Atatürk imzasının yer aldığı çıkartmayı astığı gerekçesiyle hakkında tutanak tutuldu. Konuyla ilgili Büyükşehirden yapılan yazılı yapılan açıklamada, ifade tutanağında Atatürk adına yer veren personelin uyarıldığı belirtilerek, “Atatürk fotoğrafı soruşturma konusu olamaz” denildi. Böylesi görülmedi!
CHP'li belediyede personele şok 'Atatürk' tutanağı
Haberler / İzmir
24 Ağustos 2017 Perşembe 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 100 kadar çalışanın çeşitli gerekçelerle işten çıkartıldığı ve tasfiye krizi yaşanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir başka şok daha yaşandı.

İşten atılma korkusuyla yaşayan belediye personelleri, bu kez de belediyenin toplu ulaşım hizmetlerini yerine getiren İZULAŞ A.Ş.’de yaşanan tutanak kriziyle şaşkına uğradı. Kurumda çalışan ve otobüs şoförlüğü yapan personellerden Y.U., dün hakkında tutulan tutanakla adeta şaşkına uğradı. 78 numaralı Yamanlar Halkapınar Metro hattında sefere çıkan Y.U.’nun, dün üzerine zimmetli bulunan belediye otobüsünün ön camına Atatürk imzası ve Atatürk posteri astığı gerekçesiyle ifadesi istendi.  Yaşananlar şirket bünyesinde bomba etkisi yaratırken, gelişmelerin ardından sosyal medya üzerinde tepkiler de beraberinde geldi.

İZULAŞ’TA ŞOK TUTANAK SKANDALI

Önceki ay belediye şirketlerinde başlayan tasfiye operasyonu kapsamında 100 kadar çalışan performans gerekçesiyle ve çeşitli sebeplerle işten atılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, işten çıkartmaların gerekçeleri arasında sosyal medya ve çeşitli platformlarda belediyede çalışan personel tarafından Atatürk ile devlet büyükleri hakkında hakaret edildiği de gerekçe gösterilmişti.

ATATÜRK’E HAKARET EDENE DE, POSTERİNİ ASANA DA CEZA!

Gelişmelerin ardından gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZULAŞ A.Ş. yönetimine çevrilirken, söz konusu tutanakta personel ifadesi yeterli görülmez ise para cezası gibi idari yaptırımlar yapılması gündeme gelecek.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Yaşananları değerlendiren ESHOT şoförlerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, bu gelişmeleri “Kabul edilemez” olarak nitelerken, “Daha önceden şoför arkadaşlara otobüste yaptığı benzer değişiklikler gerekçesiyle ceza kesildiğini gördük. Ancak böylesi bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz. Aracının camına Atatürk’ün posterini astığından ötürü ceza alana hiç rastlamadık. Son dönemde belediye ve şirket yöneticilerinin yaptıklarına artık anlam veremiyoruz” dedi. 

SENDİKADAN ÇOK SERT TEPKİ

Belediye-İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şubesi İşyeri Temsilcisi Cem Aydın, İZULAŞ firmasında çalışan personelin bir süredir baskı ve tehditle sindirilmeye çalıştığını belirterek “Şu anda sendika temsilciği yapıyorum. Söz konusu araç benim eskiden kullandığım otobüs. Tutanak sabah geldi ve İZULAŞ’ta büyük bir karışıklık yaşandı. Sendika temsilcisi olarak buna bir anlam veremedim. Tutanağın İptal edilmesini istedik. Bize “Böyle talimat var, yukarından böyle istediler” dendi. Yönetimle son bir kez daha görüştük, sonuç alamayınca, tutanağı hazırlayanlar hakkında itiraz dilekçesine ilaveten soruşturma açılması için de talepte bulunduk. Aracın tamponunda Atatürk’ün imzası ve iç camda da posteri vardı. Çalışan personeli sindirmeye ve işten atmaya çalışıyorlar. Zaten belediye personeli açtığı davalardan ötürü işten çıkartılıyor. Bu cezaların çalışanların siciline işlenip atılması için gerekçe yaratmak için uğraşıyorlar. Etik değil deseler anlayacağız, ama hiçbir uyarı olmaksızın tutanak tutmak nedi? Burada ağır bir işveren baskısı söz konusu. İzmir Büyükşehir Belediyesi imzalı Atatürk posterlerini asın diye belediye kendisi ESHOT araçlarına dağıtıyor, kimseye de ceza kesilmedi. Kalkmış burada tutanak tutuluyor. Böyle bir saçmalık olur mu'” şeklinde açıklamada bulundu.

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA 

“Atatürk fotoğrafı soruşturma konusu olamaz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım şirketlerinden İZULAŞ, bir otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili soruşturma açıldığı yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, yıllardır sürdürülen bir uygulamaya dikkat çekilerek, "Şoförlerimizin görev tanımları içinde yer alan 'araçların orijinal donanımlarıyla ilgili hiçbir değişikliğe gitmemek; sticker, fotoğraf, amblem, bayrak ve benzeri aksesuarları otobüse İşletme Müdürlüğü'nün talimatı dışında takmamak' maddesi çerçevesinde bir işlem yapılmıştır.

Ancak bu maddeye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de dahil edilmesi ve ifade tutanağına bu şekilde yansıtılması, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Otobüse asılan Atatürk fotoğrafıyla ilgili açılmış disiplin soruşturması yoktur, olmayacaktır da.. İfade tutanağını bu şekilde hazırlayan personele gerekli uyarı yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası