Ege Postası
Geri

CHP'li bir başkan daha AK Parti'ye katılıyor iddiası

Geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada İBB'ye ağır eleştiriler getiren CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, AK Parti'ye katılmak için görüşmeler yürüttüğü iddia edildi.
CHP'li bir başkan daha AK Parti'ye katılıyor iddiası
Haberler / Politika
19 Temmuz 2026 Pazar 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü'nün haberine göre;  Siyaset kulislerinde CHP'li belediye başkanlarına yönelik düzenlenen peş peşe operasyonların ardından Bingöl'ün tedirginlik yaşadığı konuşulurken, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile kurulan temasların ardından Bingöl'ün transfer sürecinin Erdoğan'ın onayını beklediği öğrenildi. 31 Mart 2024 tarihli yerel seçimlerde henüz 31 yaşında Tuzla Belediye Başkanı seçilen Eren Ali Bingöl, CHP'den ayrılarak AK Parti'ye geçmek için gün saydığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını beklediği iddia edildi. 

İBB'YE ELEŞTİRİLERDE BULUNMUŞTU 

İstanbul'daki CHP'li belediyelere yönelik peş peşe operasyonların ardından sessiz kalmasıyla dikkat çeken Bingöl, 22 Haziran'da yaptığı konuşmasında İBB'yi açık açık hedef almıştı. 

İBB’nin hazırladığı teftiş raporu sonucunda Tuzla'daki 'kaçak yapıların' yıkılmasına yönelik girişimlere engel olacağını belirten ve İBB'yi sert bir dille suçlayan Bingöl'ün bu çıkışı 'partiden ayrılık sinyali' olarak yorumlanırken, siyaset kulislerinde Bingöl'ün kendisine yönelik gerçekleşebilecek bir operasyona karşı önalmak istediği konuşuluyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası