Ege Postası
Geri

CHP'li gençlerin kongresi öncesi 30 yaş krizi!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları 29 Ağustos’ta yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Başkan adaylarının çalışmaları son sürat devam ederken kongre öncesi tüzüğün 30 yaş kuralları adaylık krizine neden oldu.
CHP'li gençlerin kongresi öncesi 30 yaş krizi!
Haberler / Yerel Politika
25 Ağustos 2020 Salı 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları seçimi 29 Ağustos’ta yapılacak.  CHP’li gençler 29 Ağustos Cumartesi günü Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda sandık başına gidecekler. Adayların başkanlık yarışındaki çalışmaları hız kesmeden devam ederken başkanlığa aday olan bazı kişilerin tüzükte yer alan yaş kotası nedeniyle aday olamayacakları iddiaları kongre öncesinde krize neden oldu. CHP İzmir İl Gençlik Kolları yönetimine göre 30 yaşını dolduran ve kongre tarihinden önce doğanlar aday olamaz.

Tüzükte yer alan, “Gençlik kotası belirlenirken kongre günü esas alınır. Kongre günü itibariyle 30 yaşını tamamlamamış olanlar gençlik kotası kapsamında olup 31 yaşından gün almış olanlar ise gençlik kotası kapsamında değildir” ifadesi CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adayı Mert Anıl Akgün’ün adaylığının düşürüleceği iddialarını da beraberinde getirdi.

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan Akgün, kurallara göre 30 yaşının içerisinde olan kişilerin aday olabileceklerini ve ellerinde emsal karar olduğunu söyledi.

“KENDİMİ BİLDİM BİLELİ BU PARTİDEYİM”
Daha önce Urla’da ana kademe ilçe yöneticiliği, ilçe gençlik kolları başkanlığı, ana kademe il delegeliği ve örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu söyleyen Akgün,  “Ben kendimi bildim bileli bu partinin içerisindeyim. 15 Şubat 1990 doğumluyum ve tüzüğümüzde 30 yaşının içinde olan kişiler Gençlik Kolları’nda görev alabilir ifadesi yer alıyor. Biz adaylık için 7-8 aydır çalışmalarımızı yürütüyoruz. Buca, Bayraklı ve Bornova olmak üzere üç metropol ilçemiz bize destek olduğunu açıkladı. Ulusalda da iyiyiz. Biz aylardır emek veriyoruz. Toplamda dört adayız. Biz kendimizi elimizden  geldiğince anlattık. Örgütteki arkadaşlarımız kime inanıp güvendiyse gereğini yapacaktır” diye konuştu.

“ELİMDE EMSAL KARAR VAR”
Akgün, aday olamaması için uğraşıldığını belirterek, “Gençlik Kolları Genel Başkanımızın İzmir’de desteklediği bir aday var ve bu yüzden bizi aday yapmak istemiyorlar. Ben seçilmiş bir kongre delegesiyim. Bunu da göz önünde bulundurunca aday olamamam gibi bir durum söz konusu değil. Sağda solda aday olamayacağım yönünde konuşmalar yapılıyormuş. Ben bunu duyduğumda Genel Merkez’in hukukçularıyla görüştüm. Kendileri bana Ankara’yı emsal olarak gösterdiler. Ankara İl GençlikKolları Başkanımız da benimle aynı durumdaydı. Kendisi Ocak 1990 doğumluydu ve şubat ayında yapılan seçimde başkan olarak seçildi. Yani benim elinmde emsal bir karar var. Herhalde Ankara’ya uygulanıp bize uygulanmayan bir kural olmaz. Partimizde böyle bir şey olmaz diye düşünüyorum” dedi.

“SEÇİMİ ADALETLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Başkanlık adaylığının yasal olduğunu ve bu konuda elinde emsal karar olduğunun altını çizen Akgün, “Genel Merkez ile görüştüm. Bahsi geçen arkadaşlarımız bizim kazanacağımızı gördükçe böyle çirkin oyunlara girişiyorlar. Bizim 7-8 aydır verdiğimiz emeği hiç kimse yiyemez. Adaylığım devam ediyor. Hukuki olarak da önümüzde bir engel yok. Yazılı olarak da bunu gönderecekler. Herhangi  bir haksızlıkta o salonda seçim yapılamaz. Biz bu seçimi arkadaşlarımızla birlikte adaletli bir şekilde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası