Ege Postası
Geri

CHP'li vekil Bayır'dan burs yorumu: 'O zaman 70 öğrenci kaderine küser'

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır tarafından ihtiyaç sahibi kız öğrencilere verilecek bursların sahipleri belirlendi. Türkiye 1 Kasım'da erken seçimine doğru giderken, 7 Haziran'da CHP'den milletvekili seçilen Bayır, CHP'nin yeni aday listesinde yer almaması halinde vekil maaşıyla burs alacak 70 öğrencinin kaderine küseceğini ifade etti. CHP Genel Merkezi'nin böyle bir riske girmesini 'intihar' olarak niteleyen Bayır, "Önseçimde 74 kişinin içinden ikinci çıkan birinin yeriyle oynamak, intihar gibi bir şeydir" dedi. CHP'li vekil Bayır'dan burs yorumu
CHP'li vekil Bayır'dan burs yorumu: 'O zaman 70 öğrenci kaderine küser'
Haberler / Yerel Politika
15 Eylül 2015 Salı 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ’Kır Çiçekleri Projesi’ kapsamında vekil maaşını öğrenci başına 300 lira olarak paylaştıracağını açıklamasının ardından Türkiye’nin her yerinden 500 başvuru gelmişti. Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır'ın başında bulunduğu komisyon, araştırma ve tespitlerin ardından burs alacak isimlerin aile durumlarındaki dengeyi göz önüne alarak belirledi. Bayır’ın vekil olduğu birinci bölgedeki 14 ilçede burs kazanan 70 öğrenci maddi destek alacak. 

BAYRAM'DAN ÖNCEYE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ 
Toplamda 70 öğrencinin burs imkanından yararlanacağını belirten Bayır, "5 tane hanımefendi gelen müracaatları büyük bit titizlikle  incelediler. Belirli kriterler vardı. Kız ve 1. seçim bölgesinde oturuyor olmaları ve daha ziyade parçalanmış ailelerin çocukları, ekonomik durumu zayıf olanlar ve başarılı öğrenciler belirlendi. Toplam 70 civarında öğrenci yararlanacak. Bayram'dan 2 ya da 1 gün önce bursları yetiştirmeye çalışacağız. Totalde 15 bin 750 TL gibi bir rakam tutuyor" dedi.

BAYIR'DAN ÖNSEÇİM HATIRLATMASI 
Önseçimde 74 kişi içerisinden ikinci çıktığını hatırlatan Bayır, CHP'nin yeni aday listesinde yer almama ihtimaline karşın çarpıcı açıklamalar yaptı. Genel merkezin böyle bir riske girmesini 'intihar' olarak niteleyen Bayır şunları söyledi: "O zaman kaderine küsecekler. Şimdi kendim vekil olmadan önce 10 çocuk okutuyordum. Yıllardır yaptığım için. Bu maaşı Türkiye'de hak etmediğimi düşündüğüm için, eğitim ve sağlık sistemini ücretsiz hale getirmediğimiz sürece, öğrencilerin ücretsiz okumasının önünü açmadığımız sürece bu parayı hak etmediğimi düşündüğüm için böyle bir karar aldım. Bu seçimlerde böyle bir şeyin söz konusu olacağını zannetmiyorum. Ön seçimden 74 kişinin arasında ikinci çıktım. Yani önseçimde 74 kişinin içinden ikinci çıkan birinin yeriyle oynamak, intihar gibi bir şeydir. Genel merkezin böyle bir risk alacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla çocuklarda benim milletvekilliğim süresince bu bursu almaya devam edecekler. Bir tek kural sınıf geçme zorunluluğu." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası