Ege Postası
Geri

CHP'li vekilden 'şehir magandaları' için teklif!

Maganda terörü için hazırlanan kanun teklifi uyarınca, eğlence yerlerine silahla girenlere 2 yıl hapis cezası verilecek.
CHP'li vekilden 'şehir magandaları' için teklif!
Haberler / Politika
27 Nisan 2014 Pazar 09:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre'nin silahla vurulması olayından sonra yeniden tartışılan maganda terörü için kanun teklifi hazırlandı. Teklif ile her türlü eğlence yerlerine ruhsatlı silahla girilmesi yasaklanıyor.

CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi uyarınca düğün salonu, bar, gazino, gece kulübü gibi eğlence yerlerine ruhsatlı da olsa silahla girilemeyecek. Yasağa uymayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca bu kişilerin silah ruhsatları bulundurmaya çevrilecek ve 5 yıl süreyle de, yeniden silah taşıma ruhsatı verilmeyecek.

Ayaydın kanun teklifinin gerekçesinde ''Bireysel silahlanma çağımızın en büyük tehditlerinden biridir. Türkiye'de bu sorun fazlasıyla tehlikeli bir biçimde yaşanmaktadır. Kanun teklifi ile, eğlence mekanlarında son dönemlerde sık sık yaşanan çatışma görüntülerinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası