Ege Postası
Geri

CHP liderinden Davutoğlu'na 'milli muhalefet' yanıtı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli olmak Türkiye'yi pazarlamak, dünyadan soyutlamak değildir. Milli olmak Türkiye'ye itibar kazandırmaktır. Hangi millilikten bahsediyor'" dedi.
CHP liderinden Davutoğlu'na 'milli muhalefet' yanıtı
Haberler / Politika
16 Şubat 2016 Salı 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun 'Milli muhalefet istiyoruz'sözlerine grup toplantısında yanıt verdi. "Davutoğlu millinin ne anlama geldiğini biliyor mu'" diyen Kılıçdaroğlu, "Milli olmak Türkiye'yi pazarlamak, dünyadan soyutlamak değildir. Milli olmak Türkiye'ye itibar kazandırmaktır. Hangi millilikten bahsediyor'" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, "Bizi tek başına iktidara getirin şehit falan gelmeyecek deniliyordu. Halkına yalan söyleyen parti milli olabilir mi'" 


Artvin'deki Cerattepe mücadelesine destek veren CHP lideri, "Altın için orman katledilecek. Emin olun bir ağaç canlıysa bütün altınlar o ağaca feda olsun" dedi.

"Bizi tek başına iktidara getirin şehit falan gelmeyecek deniliyordu. Halkına yalan söyleyen parti milli olabilir mi'" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Başbakan Davutoğlu bugün yaptığı konuşmada, Deniz Baykal'a PYD'nin bombalanmasına yönelik sözleri için teşekkür etmiş ve CHP yönetimini eleştirerek "Milli muhalefet istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. CHP bizim yanımızda dursun diyorlar. 17 Eylül 2009... Suriye'de oturdular bir anlaşma imzaladılar. Biz hiçbir zaman neden bunu yapıyorsunuz demedik. Türkiye'nin çıkarları söz konusuydu. Biz yurtta barış dünyada barış diyoruz. Siz iyi şeyler yaptığınızda her zaman yanınızdaydık. Komşularla sıfır sorun dediler, itiraz oldu mu bizde? Mart 2011'de çatışma çıktı, durup dururken Esad'la kavga ettiler. efendim sen neden İhvan'ı kabul etmiyorsu? Bunun yanlış olduğunu söyledik. Suriye'ye silah gönderdiler. IŞİD'cilerin tamamı Türkiye üzerinden geçti. Başka bir ülkenin egemenliğine müdahale etmeyin dedik. Sonra IŞİD Türkiye'nin 70 ilinden militan toplamaya başladı. Türbeler, camiler bombalandı. Suriye'de kan aksın yeter ki Esad gitsin dediler. Dert Esad değil, Suriye'nin içişlerine neden müdahale ediyorsun. Bunları anlatamadık. Böyle bir milli politika yoktur, bunun adı gayrimilli politikadır.Bir ülkeyi yönetenlerin o ülkenin yakın tarihini bilmeleri gerekir. Ortadoğu ile ilgili karar alacaksan Ortadoğu'nun tarihini bilmen gerekir. Davutoğlu'na sesleniyorum; Falih Rıfkı Atay Zeytindağı kitabını okusun. Ortadoğu ayrıntılarıyla anlatılıyor."

Başbakan Davutoğlu bugün yaptığı konuşmada, Deniz Baykal'a PYD'nin bombalanmasına yönelik sözleri için teşekkür etmiş ve CHP yönetimini eleştirerek "Milli muhalefet istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

EY AMERİKA DİYORSUN AMA DUVARA...
Suriye konusunda Türkiye'nin dışlandığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Suriye konusunda dışlanan tek ülke Türkiye'dir. Bağırıyorlar ya ey Amerika, ey Avrupa Birliği... Bağırıyosun ama duvara bağırıyorsun, seni dinleyen yok. geri kabul anlaşmasını imzalamayın dedik, imzaladınız. Bu nedenle siz gayrimillisiniz. 2.5 milyon mültecinin Türkiye'de olduğu dönemde bu anlaşmanın altına nasıl imza atarsın. (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Alnımızda enayi mi yazıyor diyor, vallahi yazıyor" diye konuştu.  Hükümete Suriye politikasını değiştirmesi önerisinde bulunan CHP lideri şöyle devam etti: "Dış politika efelenme alanı değil. Dış politika farklı bir şey. Bir vatansever olarak kendilerine uyarım; Suriye politikasını değiştir. Bu politika yanlış. Suriye topraklarına silah göndermeyin. Türkiye-Rusya ilişkilerinde gergin bir ortama izin vermeyin. Angajman kuralları dolayısı ihlal edildiği için hükümetin yanında durduk. Ama Türkiye'nin çıkarı bütün komşularla iyi ilişkilerdir. BM'nin Suriye'de ateşkesin sağlanması için gösterdiği çabalara destek verilmeli. Suriye'de cihatçı terör örgütlerine silah desteği yapılmamalı."



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantı salonuna girişi sırasında bir çocuğu sevdi.

CERATTEPE MÜCADELESİNE DESTEK VERDİ 
Artvin Cerattepe'deki protestolara ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Az önce Rize'den arkadaşımız geldi. Fırtına Vadisi'nin korunmasını istiyor. Mücadelesini yapıyor. Bir doğayı neden katlederi? Ağaçları neden keseri? Balıkları derede hangi gerekçe ile öldürürü? Can suyu verilmeyen bir tabiat olabilir m? Artvin'de bugün Cerattepe'de mücadele var. Altın için orman katledilecek. Emin olun bir ağaç canlıysa bütün altınlar o ağaca feda olsun. Bunu böyle kabul etmemiz lazım. Artvin halkı istemiyor tepki gösteriyor. Neden zorla yapıyorsunu? Birileri para kazanacak diye tabiatı neden yok ediyoru? Çocuklarımıza güzel, yaşanacak bir Türkiye bırakamayacak mıyız'  Neden her şeyi katlediyor, yok ediyoru? Bütün dünya duyarlı birileri değil. Çünkü birilerinin ana konusu sadece ve sadece dolar, para. Para her şeyin ölçüsü değildir. Ahlak, hukuk, doğanın kendi hakları var. Başta BM üzerine titriyor biz kendi elimizle yok ediyoruz. CHP milletvekili arkadaşlarım Artvin halkının yanında onlara destek veriyorlar." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası