Ege Postası
Geri

CHP'lilerin beklediği oylama yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olacakların beklediği oylama yapıldı.
CHP'lilerin beklediği  oylama yapıldı
Haberler / Politika
5 Temmuz 2013 Cuma 20:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olacakların beklediği oylama yapıldı. CHP PM'nin olağan toplantısı saat 20:00'de sona erdi. Toplantıda Gezi Parkı Direnişi ve gençliğin tutumu, yerel seçimlerde CHP'nin tavrı ve örgütlenmeye ilişkin konular masaya yatırıldı. 
Parti Meclisi Toplantısı'nda CHP MYK'nın bir süre önce yayınladığı genelge de ele alındı. Genelgeye göre CHP belediye başkan aday adayı olmayı planlayan il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 5-18 Temmuz 2013 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerekiyordu. 
Bazı PM üyelerinin itiraz ettiği bu genelde PM'de oylamaya sunuldu. Genelge Parti Meclisi'nin oylarıyla kabul edildi. 
Buna göre CHP'den belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 5-18 Temmuz 2013 arası görevlerinden istifa edecek. 
Öte yandan bir başka bilgiye göre ise CHP PM'de, belediye başkan aday adayı olacak kadınlar, gençler ve engellilerden başvuru ücreti alınmaması da kararlaştırıldı. 



CHP'de adayları onlar seçecek
İşte adayların hangi ilde, hangi yöntemle seçileceğini belirleyecek komisyon üyeleri.
CHP PM'nin olağan toplantısı saat 20:00'de sona erdi. PM'nin olağan toplantısında CHP'de belediye baskan adaylarını seçecek komisyon üyeleri belli oldu. 
Belediye başkan adaylarını seçecek komisyonda, CHP Genel Sekreteri Billun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın ve Umut Oran bulunuyor. Komisyonun görevi ise adayların hangi ilde, hangi yöntemle (ön seçim - merkezi atama- eğilim yoklaması) belirleneceğine karar verecekler.Komisyonda seçilen belediye başkanı adayları PM'ninde onayından geçerek aday olacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası