Ege Postası
Geri

CHP medya baskılarına karşı atağa geçti

CHP medyadaki baskıları araştırmak üzere komisyon kurdu
CHP medya baskılarına karşı atağa geçti
Haberler / Politika
1 Eylül 2015 Salı 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi, medya üzerindeki baskıları incelemek üzere bu mesleğe emek vermiş bazı milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurdu. Komisyon, çalışmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne aktaracak.
Cumhuriyet Halk Partisi, Medya üzerindeki baskıları incelemek üzere bu mesleğe emek vermiş bazı milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurdu.

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun koordinasyonundaki komisyonda, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem yer aldı. Komisyon bugün saat 14.30'da Bugün'ü, ardından Sözcü ve Cumhuriyet Gazetelerini ziyaret edecek. Komisyon çalışmaları, yarın yapılacak Zaman ve Taraf Gazeteleri ile diğer bazı medya kuruluşlarına yapılacak ziyaretler ile sürecek. Komisyon, Medya üzerindeki baskıları, bu baskıların haber/yayın politikasına etkilerini, haksız rekabet uygulamalarının mali sonuçlarını medya yöneticilerine soracak, görüşlerini alacak.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ'NE AKTARACAK


Komisyon yarın saat 16.00'da, meslek örgütü temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda çalışmalarını, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne aktaracak. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri sıfatıyla, "Medya özgürlüğünü yaklaşan seçimin en önemli teminatları arasında görüyoruz. Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu olarak, ifade özgürlüğüne ve toplumun haber almasına engel oluşturan baskıların hemen sonlandırılması ve hukuksuz uygulamalardan kaçınılması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası