Ege Postası
Geri

CHP'nin Ege raporu: Kim nereye başvurdu'

CHP'liler 31 Mart 2019 yerel seçimleri için aday adaylık başvurularını yaptı.
CHP'nin Ege raporu: Kim nereye başvurdu'
Haberler / Politika
27 Ekim 2018 Cumartesi 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aydın'da CHP'den belediye başkanlıklarına 61 kişi başvurdu

Aydın'da, CHP'den belediye başkan adayı olmak isteyenler, dosyalarını teslim etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na mevcut başkan Özlem Çerçioğlu dışında başvuru yapılmadı. İlçe belediye başkan adaylıklarına 3 ilçede başvuru yapılmazken, toplam 60 başvuru gerçekleşti. Özlem Çerçioğlu dışında diğer kadın adaylar ise Sümran Ünal, Mesire Sandalcı, Başak Kamacı Budak ve Gülşah Aydın Verim oldu.

Aydın'da CHP'liler, 31 Mart 2019 seçimleri için adaylık dosyalarını teslim etti. Son gün yapılan başvurulara göre Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Özlem Çerçioğlu'nun karşısına aday çıkmadı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, adaylık için başvuru yaptı. Bu isimlerden 2014 yerel seçimlerinde MHP'den seçilen Tuğrul Ozan, istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam etmişti. Şimdi ise CHP'den aday oldu. Ayrıca bu isimlerden Salim Tümer Apaydın, Mustafa Büyükyapıcı, Osman Yıldırımkaya, Enver Salih Dinçer ve Tuğrul Ozan'ın, bir süre önce CHP Parti Meclisi tarafından kentlerinde aday olarak gösterileceği açıklanmıştı. Öte yandan Didim 19 başvuru, Kuşadası ise 13 başvuru ile öne çıktı

3 İLÇEDE ADAY BAŞVURUSU YOK

Aydın'da Köşk, Buharkent ve Kuyucak ilçelerinde adaylık başvurusu yapılmazken, CHP'den belediye başkanı olmak için adaylık başvurusunda bulunanların isimleri şöyle:

Çine: Enver Salih Dinçer (mevcut belediye başkanı)

Karpuzlu: Tuğrul Ozan (mevcut belediye başkanı)

Sultanhisar: Osman Yıldırımkaya (mevcut belediye başkanı)

Karacasu: Mustafa Büyükyapıcı (mevcut belediye başkanı)

Bozdoğan: Salim Tümer Apaydın(mevcut belediye başkanı)

İncirliova: Aytekin Kaya, Osman Gökmen, Burhan Altuğ, Hüseyin Kocabıyık, Aşkın Şimşek.

Koçarlı: Mutlu Öztürk (mevcut belediye başkanı), Erdal Arasan, Gülşah Aydın Verim.

Germencik: Ali Çakaloğlu, Sümer Germen, Nuri Kırman, Fuat Öndeş.

Kuşadası: Özer Kayalı (mevcut belediye başkanı), Evrim Karakoz, İlhan Aygüneş, Bilgehan Algan, Engin Berberoğlu, Erdal Güngör, Mehmet Zeki Fidandal, Erdoğan Uyan, Feridun Uzun, Yılmaz Özdemir, Behçet Alp, Ömer Günel, Ali İhsan Uğur.

Yenipazar: Aytekin Sözen, Yusan Erdem, Hasan Gemicioğlu.

Nazilli: Cavit Yenipazarlı, Ali Çetinkaya.

Didim: Ahmet Deniz Atabay (mevcut belediye başkanı), Hasan Yavuz, Fevzi Gümüş, Süleyman Böcün, Engin Polat, İbrahim Urhan, Şevket Bedir, Nesrin Sandalcı, Haydar Pınarbaşı, Halis Canpolat, Murat Kalaycı, Türkantos Ertugay, Sami Yalçın, Özgür Deniz, Osman Ayyıldız, Ali Balkız, Musatafa Bekar, Başak Kamacı Budak, Hasan Sani Güneş.

Söke: Süleyman Toyran (mevcut belediye başkanı), Efkan Ceylan, Leven Tuncel.

Efeler: Mesut Özakcan (mevcut belediye başkanı), iki dönem CHP'de milletvekilliği yapan Mehmet Fatih Atay ve Sümran Ünal.

Manisa'da belediye başkanlıklarına CHP'den 19 aday adayı 

Manisa'da, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için sadece Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek başvuru yaparken, ilçe belediye başkan aday adaylıkları için ise CHP'ye toplam 18 başvuru yapıldı.

Manisa'da CHP'liler 31 Mart 2019 yerel seçimleri için aday adaylık başvurularını yaptı. Son gün yapılan başvurulara göre Manisa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için sadece Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek görevinden istifa ederek resmi başvuruda bulundu. İlçelerden Gördes, Köprübaşı, Şehzadeler, Kula, Ahmetli, Demirci, Selendi ve Soma belediye başkanlıkları için CHP'den herhangi bir başvurunun yapılmadığı öğrenilirken; Salihli, Turgutlu, Yunusemre, Kırkağaç, Saruhanlı, Akhisar, Alaşehir, Sarıgöl ve Gölmarmara ilçelerinde ise CHP'den belediye başkan aday adaylığı için toplam 18 başvuru yapıldı. 26'ncı Dönem Manisa eski Milletvekili Mazlum Nurlu ise Salihli ilçesinden, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ise görevinden istifa ederek Yunusemre ilçesinden aday adaylığı başvurusu yaptı.

Manisa ilçelerinde, CHP'den belediye başkan aday adayı olmak için başvuruda bulunanların isimleri şöyle:

Salihli: Mazlum Nurlu, Saniye Ağgül, Mehmet Şanver

Turgutlu: Çetin Akın, Hüseyin Tekin

Yunusemre: Serdar Bozyaka

Kırkağaç: Ozan Şerif İren

Saruhanlı: Zeki Bilgin

Akhisar: Bülent Sağlam, Adnan Selvi, Besim Dutlulu, Engin Erdem, Alkan Tavlı, Aynur Üngün

Alasehir: Ahmet Öküzcüoğlu

Sarıgöl: Emrah Eroğlu

Gölmarmara: Birol Bak, Özgür Yıldırım

CHP Denizli'de Büyükşehir için 1 talip

Denizli'de, CHP büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları aday adaylıkları için 23 kişi başvuruda bulundu.

CHP'den Denizli'de belediye başkan aday adayı olmak isteyenler dosyalarını teslim etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için sadece yüksek mimar Arif Balkanay başvuru yaptı. Balkanay, geçen yerel seçimlerde Merkezefendi Belediye Başkan adayı olmuştu. Merkezdeki 2 ilçede ise toplam 4 kişi başvurdu. Denizli merkezde en büyük ilçe olan Pamukkale'de 1, Merkezefendi'de ise 3 kişi başvuruda bulundu. Eğitimci Sabri Yıldız, CHP Merkezefendi İlçe eski Başkanı, esnaf Sedat Demirci ve 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Şeniz Süzek Doğan, Merkezefendi Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuru yaptı. Daha önce milletvekili adayı da olan jeoloji mühendisi Ahmet Divarcı ise Pamukkale Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvuruyu yapan tek isim oldu. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de tekrar görev istedi, başvurusunu yaptı.

CHP'den belediye başkanlığı için ilçelerden aday adaylığı başvurusu yapılanların isimleri şöyle:

Merkezefendi: Sabri Yıldız, Sedat Demirci ve Şeniz Süzek Doğan

Pamukkale: Ahmet Divarcı

Acıpayam: Alim Arslan

Baklan: Sevgi Tuyji

Bekilli: Türkan Keyik, İsmail Karapınar, Zeki Yıkıcı, Mustafa Başkafa

Bozkurt: Birsen Çelik (Mevcut Belediye Başkanı)

Buldan: Hikmet Şenözen

Çal: Ahmet Hakan, Hasan Gündüz

Çardak: Enver Şahinkaya, Veli Oral

Çivril: Ömer Köseoğlu

Güney: Mustafa Urtekin

Honaz: Yüksel Kepenek

Sarayköy: Cengiz Demirci, Osman Yavuz

Serinhisar: Hüseyin Gemi

Muğla'da CHP'den belediye başkanlıkları için 49 başvuru

Muğla'da CHP'den belediye başkan adayı olmak isteyenler, dosyalarını teslim etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 3 başvuru yapıldı. İlçe belediye başkan adaylıkları için de toplam 46 kişi başvurdu. Kavaklıdere ilçesinde belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği için başvuru yapılmadığı bildirildi.

Muğla'da CHP'liler, 31 Mart 2019 seçimleri için aday adaylığı dosyalarını teslim etti. Son gün yapılan başvurulara göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 3 kişi dosya verdi. Büyükşehir için, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile eski milletvekili olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Demir başvurusunu yaptı. 13 ilçe belediye başkan adaylıklarına ise toplam 46 kişi başvuruda bulundu. Ak Parti'nin güçlü olduğu Kavaklıdere ilçesinde ise belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği için başvuru yapılmadığı bildirildi.

CHP'de ilçe belediye başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunanların isimleri şöyle:

Bodrum: Ali Öztürk, Recai Seymen, Mehmet Özalın, Refik Ülgen, Taner Uslu, Ahmet Aras, Mustafa Saruhan.

Dalaman: Muhammet Şaşmaz (mevcut belediye başkanı).

Datça: Gürsel Uçar (mevcut belediye başkanı), Cahit Yaka, Alim Karaman, Mehmet Necdet Akkuş, Derviş Arslan, Serkan İğci.

Fethiye: Keramettin Yılmaz, Veli Pabuşcu, Alim Karaca.

Kavaklıdere: Belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusu yapılmadı.

Köyceğiz: Hüseyin Erol, Nazmi Ünoğlu.

Marmaris: Ali Acar (mevcut belediye başkanı), Acar Ünlü, Mehmet Oktay.

Menteşe: Bahattin Gümüş (mevcut belediye başkanı), Mustafa Şahin.

Milas: Muhammet Tokat (mevcut belediye başkanı), Sibel Metin, Enver Tuna, Ahmet Çevikkol.

Ortaca: Hasan Karaçelik (mevcut belediye başkanı), Mehmet Sertkaya, İsmail Can Varol, Mehmet Keza Kundakçı.

Seydikemer: Çağdaş Adıgüzel.

Ula: Ümit Karaarslan (mevcut belediye başkanı), Oruç Özkan, Yalçın Dere, Yaşar Gencel, Salih Sül.

Yatağan: Hasan Haşmet Işık (mevcut belediye başkanı), Ali Akalp, Ali Irgat, Cemal Gürpınar, Kemal Özler, Eyüp Katırcı, Halil Arslan, Mesut Günay.

CHP Uşak'ta belediye başkanlıklarına 9 başvuru

Uşak'ta CHP'den belediye başkan adayı olmak isteyenler, dosyalarını teslim etti. Uşak Belediye Başkanlığı'na 2 başvuru yapıldı. İlçe belediye başkan adaylıklarına ise toplam 7 başvuru gerçekleşti.

Uşak'ta CHP'liler, 31 Mart 2019 seçimleri için adaylık dosyalarını teslim etti. Son gün yapılan başvurulara göre, Uşak Belediye Başkan adaylığı için 2 kişi dosya verdi. Uşak Belediyesi için, iş insanı Asım Kalelioğlu ve eski il başkanı Beyhan Demirel resmi başvuruda bulundu. İlçelerde ise Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada ve Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl de yeni seçim için adaylık başvurusu yaptı. Karahallı ilçesinde ise adaylık başvurusunda bulunan olmadı. 6 ilçe belediye başkan adaylıkları için toplam 7 başvuru gerçekleşti.

CHP'den Uşak'ın ilçelerinde belediye başkanı olmak için adaylık başvurusunda bulunanların isimleri şöyle:

Banaz: Olgay Altındağ

Ulubey: Ali Rıza Ada (mevcut belediye başkanı)

Sivaslı: Nihat Sazlıgöl (mevcut belediye başkanı), Hakime Küçük (Sivaslı Kadın Kolları Başkanı), Hürriyet Şafak (Sivaslı CHP İlçe Başkanı)

Eşme: Yılmaz Tozan (İl Genel Meclis Üyesi), Salim Sarp

Karahallı: Aday adayı başvurusunda bulunulmadı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası