Ege Postası
Geri

CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı ki?

CHP yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimleri aday gösterece? Uğur Dündar Sözcü gazetesindeki köşesinde merak edilen bu soruya cevap verdi.
CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı ki?
Haberler / Politika
22 Şubat 2013 Cuma 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İSTANBUL- CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimi aday göstereceği tartışmalarına Uğur Dündar da katıldı. Sözcü gazetesindeki köşesinde Kemal Kılıçdaroğlu7yla yaptığı sohbeti ele alan Dündar, İzmir’de Aziz Kocaoğlu7yla yola devam edileceğini yazdı. İşte Dündar’ın o yazısı…

CHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimleri aday gösterecek'

Ülkemizin tartışmasız bir numaralı maliye vergi uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot hocamızın yemekli davetinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana oturup, yaklaşan yerel yönetim seçimlerinde uygulayacakları stratejiyi sordum.

Kılıçdaroğlu seçim stratejilerini ‘’o bölgedeki tim seçmenlere ulaşmak, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini anlatmak’’ olarak özetledi.

‘’Başkanlarımız ve yeni başkan adaylarımız seçim bölgelerinde sokağa inecekler, vatandaşla bire bir görüşecekler, gerekirse kapılarını bir değil, birkaç kez çalacaklar. Bunu başarıyla yapan başkanlarımız var. Kapı kapı dolaşarak hem seçmenin sorunlarını dinliyorlar, hem de yaptıklarını anlatıyorlar. Bu modeli Türkiye genelinde yapacağız’’ dedi.

Kılıçdaroğlu’na kamuoyunun cevabını merak ettiği o soruyu da yönelttim.

‘’Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınız olacak mı'’’ diye sordum.

Güldü.




‘’Öncelikle Sayın Sarıgül’ün partimize üye olması gerekiyor. Kendisi ‘’ben gelirsem 5 bin kişiyle gelirim’’ diyor. Hay hay, gelsin. Hatta 10 bin kişiyle gelirse daha çok seviniriz. Ben önceden açıkladım. ‘’Her adayla ilgili olarak bir kamuoyu yoklaması yapacağız’’ dedim. Sayın Sarıgül bu yoklamalarda hep önde çıkıyor. Ayrıca parti örgütümüzde bir eğilim yoklaması yapacağımızı da söyledim. Burada da bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama öncelikle Sayın Sarıgül’ü partimizde üye olarak görmek istiyoruz’’ dedi.

CHP Genel Başkanı’na ‘’Peki bu cevabınızdan yola çıkarak, Mustafa Sarıgül CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır diyebilir miyiz'’’ dediğimde ‘’Hayır, kesinleşmiş bir durum yok’’ cevabını aldım.

O halde tahminimi söyleyeyim:

Eğer bir son dakika sürprizi olmazsa Sarıgül, CHP’nin İstanbul adayıdır.

İstanbulla ilgili son bir not:

Kılıçdaroğlu’na göre, İstanbul’da AKP ile CHP arasındaki fark, 4 puana inmiş durumda.

Seçim atmosferine ve propaganda dönemine girildiğinde, bu farkın kapanacağına ve seçimi kazanacaklarına inanıyor.

Peki diğer büyük kentlerde örneğin Ankara ve İzmir’de CHP’nin adayları kimler'

Hemen belirteyim, İzmir’de kimse boş yere heveslenmesin!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yola devam edilecek.

Kılıçdaroğlu tüm İzmirliler gibi, Aziz Kocaoğlu’nun açılan davalarla mağdur edildiğine ve yaratılmak istenilen izlenimin aksine, büyük işler başardığına inanıyor. Kamuoyu yoklamalarının da bu görüşünü desteklediğini söylüyor.

Kocaoğlu’nun yeri garanti ama, bazı ilçe belediye başkanlarının değil! Sorunlu ilçelerde aday değişikliğine gidilecek, başarılı olanlar yeniden aday gösterilecek.

Ankara’ya gelince…

Henüz bir isim belirlenmemiş.

Bazı isimler var, ama biri üzerinde karar kılınmamış.

CHP başkentte sürpriz bir isimle seçmenin karşısına çıkabilir!

Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen’den söz ederken, gözlerinin içi gülüyor.

‘’Onlar bizim örnek modellerimiz, gurur tablomuz’’ diyor.

Balıkesir’de çok iddialı olduklarını, Antalya’da ise parti içi sorunların çözüldüğünü ve il örgütünün tüm gücüyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın için çalıştığını söylüyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sorularıma cevap verirken son derece içtendi.

Değerli Şükrü Kızılot Hocamız’ın konukseverliği ise muhteşemdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası