Ege Postası
Geri

CHP'nin İzmir'i kaybetme riski var mı: Özgür Özel yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Özel, Küçükkaya'nın "İzmir Büyükşehir'i kaybetme riskiniz var mı?" sorusuna yanıt verdi. Özel ise açıklamasında, "Karşıyaka'da memnuniyet anketine bakıyoruz inanılmaz derecede bir memnuniyetin olduğu biri. Sütte leke var onda leke yok. Göreceksiniz bundan 2 yıl sonra İzmir'e neler yaptığını" dedi.
CHP'nin İzmir'i kaybetme riski var mı: Özgür Özel yanıt verdi
Haberler / Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İzmir'de durumunuz çok parlak değil diyen İsmail Küçükkaya'ya yanıt veren Özel şunları söyledi:

"İzmir CHP'nin amiral gemisi olan bir yer. Biz İzmir’de ikinci yüzyılın devrimini yaptık. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımın her bir tanesi ile telefonda görüştüm. Aradığım oldu, ulaşamadığım oldu. Kırgınlıkları olanlar olabilir. Hepsine de hak veriyorum. Biz kimseyi kötü olduğu için adaylaştırmadık değil. Ama biz İzmir’e baktık. İzmir’in beklenti, profil anketine baktık. İzmir’de şunu gördük, bir değişim istiyor. İzmir notu en kıt seçmen. İzmir’de memnuniyet anketlerini belki o İzmir seçmenini götürüp oraya Anadolu’dan bir kentin seçmenini getirsen, çok yüksek memnuniyet çıkabilecekken İzmir’de çok notu kıt seçmen var. Çok haklılar. Yıllardır partiyi sırtında taşıyor o seçmen. Milletvekilliğinde habire oraya kontenjanlar konuyor. Bu seçimde değil yıllarca öyle. İzmir hep CHP’yi sırtında taşıyor ve İzmir bir değişim istiyordu, biz İzmir’de bunu gerçekleştirdik. Ne gerçekleştirdik, şunu söyleyeyim. 9 kadın, bugüne kadar İzmir’de 6 kadın belediye başkanı olmuş İsmail Bey. 3’ü şu andaki başkanlarımızdı. Biz 9 kadın aday gösterdik, 9’u da seçilecek yerden. Bunların içinde Karşıyaka, Konak, Karabağlar var. Nüfusları 1 milyona yakın neredeyse. 500 binin üstünde nüfusu olan ilçelere kadın aday gösterdik. Göreceksiniz yarın bizim bir tane kadın belediye başkan adayımız vardı, topuklu efe. Şu anda 5 tane kadın büyükşehir belediye başkan adayımız.

Büyük bir adım attık ama yetmez. Sonuçta, normalde geçen seçime göre 2 kat fazla kadın aday göstermişiz, yüzde 200. Tam 2 katına çıkardık, kadınlarda. Önemli ama yeterli değil. CHP gibi bir yerde, İzmir gibi bir yerde 30 belediye başkanı varsa, 15’i kadın olacak. Sen kadın ve erkek eşitliğini İzmir’de bir kere hayata geçirmeyeceksin de, en güçlü olduğun, seçmenin buna en yakın olduğu yerde, demokrasinin başkentinde, kadılara dur diyeceksin. Son durumda 30’da 3’tü. Şimdi 9 olacak."

“BUNDAN 5-10-15 YIL SONRA TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK KADROLARI İZMİR’DE HAYATA GEÇİRMİŞ DURUMDAYIZ”

"İzmir Büyükşehir'i kaybetme riskiniz var mı?" sorusuna yanıt veren Özel şunları söyledi;

 "Biz İzmir’de 30 belediyeden 4’ü hariç, 26’sındı yeni aday gösterdik. İzmir’de 4’ü hariç, Selçuk, Dikili, Karaburun, Seferihisar dışında bütün belediyelerde yeni adaylarımızı gösterdik. 26 yerde gösterilen adaylar ilk kez gösteriliyorlar. Bu büyük bir değişim. Her değişim sancılı olur. Her değişimin bir itirazı olur, her devrimin bir itirazı, karşı duranı olur, burada sesler yükselir. Ben İzmir’i çok iyi biliyorum. 10 yaşında İzmir’e gittim ben. Ortaokul, lise, üniversite, askerliğimi İzmir’de yaptım. Benim evim Bornova’ya 20 dakika mesafede. Ben İzmir’de yaşıyorum, bütün arkadaşlarım İzmir’de yaşıyor. Benim evim Manisa’da ama İzmir’de olan her şey bana yansıyor. İzmir’de sokakta büyük bir memnuniyet var. Neden memnuniyet var. Benim İzmir’de gösterdiğim 30 adaydan 14’ü 40 yaş altı. Benim 32 yaşında Çeşme Belediye Başkan adayım var. 35 başında Bornova Belediye Başkan adayım var, Ömer. 33 yaşında Erman Narlıdere Belediye Başkan adayı. Görkem 35 yaşında Buca Belediye Başkan adayı. Bu arkadaşlar, bakın 35 yaşında Buca gibi belediyeyi nasıl yönetecek diyorlar. Deniz Baykal’ın mezarı başında anma yapıyoruz, 35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Maliye Bakanı diyoruz. Yıl 1974, CHP Türkiye’nin Maliye Bakanlığını Deniz Baykal’a emanet etmiş. Yıl 2024 üstünden 50 yıl geçmiş, acaba 35 yaşında birisi Buca Belediyesinin bütçesini yönetebilir mi diye konuşuyoruz. CHP bu değil. 50 yıl önce Deniz Baykal’ı Maniye Bakanı yapan. 50 yıl önce 36 yaşında Bülent Ecevit’i Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı yapan, CHP kadrolarından Önder Savları, Ahmet Taner Kışlalıları 38 yaşında bakan yapan CHP, şimdi 36 yaşında belediye başkanlarına itiraz etmeyecek. Bu gençleşmeyi yapacak. Özgür Özel genç siyasetçi değil siyaset Türkiye’de çok yaşlı İsmail Bey.  Biz bu işi 30’lu yaşlarda. Böyle bakıyor Türkiye’de herkes Instagram’dan, İskandinav ülkelerinin 30’lu yaşlardaki başbakanlarına. Biraz da bizim başkanları kaydırıp bakalım. Biz da biz kendi gençlerimize güvenelim. Kadınlarımıza güvenelim. Bu meseleye böyle bakıyorum gerçekten. Ben bundan 5-10-15 yıl sonra Türkiye’yi yönetecek kadroları İzmir’de hayata geçirmiş durumdayız.

“CEMİL TUGAY VİZYON SAHİBİ, DÜNYAYI BİLEN VE ÇOK İYİ EKİPLERLE ÇALIŞAN BİRİSİDİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız inanılmaz derecede, kendisi son derece iyi bir yönetici. Sürdürülebilir kalkınma konusunda Türkiye’de 100 üzerinden 100 tam not almış. Sürdürülebilir belediyecilik uygulamalarını yapan tek kişi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bize İzmir’e hizmet üretecek, serin kanlı, iyi düşünen, hızlı karar alabilen, iyi ekip yöneten bir profile ihtiyaç olduğu ortaya çıktı, bütün profil anketlerinde. Profil çalışmamızla birebir örtüşen, çok başarılı bir cerrah, sağlık yöneticisi ama Karşıyaka Belediyesindeki memnuniyet. Bir, iki şey okudum, şaşırdım. Bazıları diyor ki Karşıyaka’da ne yapmış? Memnuniyet anketine bir bakıyorsunuz, Karşıyaka’da 68 ile seçilmiş, bırakırken Karşıyaka’yı 76 ile bırakmış. İnanılmaz derecede bir memnuniyetin olduğu, çok iyi ekip çalıştırabilen, sütte leke var, kendisinde leke yok. Böyle birisi. Hepimiz güveniyoruz. Göreceksiniz, bundan 2 yıl sonra Cemil Tugay’ın İzmir’e neler yaptığını? Cemil Tugay vizyon sahibi, dünyayı bilen ve çok iyi ekiplerle çalışan birisidir. 

“ANKARA’DA REKOR BEKLİYORUZ, İSTANBUL’DA SEÇİMİ RAHAT KAZANACAĞIMIZ BEKLİYORUZ. İZMİR’DE BİR REKOR BEKLİYORUZ”

Ankara’da rekor bekliyoruz, İstanbul’da seçimi rahat kazanacağımız bekliyoruz. İzmir’de bir rekor bekliyoruz. İzmir’de çok kolay bir şey değil. Ama şöyle bir 30’da 30 olsa, Türkiye’de devrim olacak. Şöyle olacak, gençleşmenin ve kadınların önünü açmanın muvaffakiyetini, başarısını, ödülünü İzmir’den alırsak, bu değişimin sahada yarattığı heyecan çok önemli, İzmir’den başlarsınız bu işe başlarsanız. İzmir’deki bu büyük başarı, heyecan, gençleşme, çok sayıda kadın. Lafa gelince herkes kadın aday istiyor, herkes yan ilçe istiyor. Kendi ilçesine istemiyor. Herkes yahu biraz gençleşme olsun diyor ama genç adayı öbür ilde görmek istiyor, kendi ilinde görmek istemiyor. Bunu karar verme sürecinde gören ve direnç gösterenler açısından söylüyorum. Şimdi, İzmir’de gençleşme mi istiyorsunuz, alsana 14 tane genç, al sana 9 kadın, her birisi bakın eskiden rakam vermeyeceğim ama şu anda İzmir’deki 30 belediye başkanının toplam bildiği yabancı dil sayısı 44. Benim İzmir’deki belediye başkan adaylarım dünyayı gören, Türkiye’de çok önemli işler yapabilecek, çok iyi eğitim almış, hiçbir yere angajmanı olmayan, halktan başka kimse, bana bile kendilerini borçlu hissetmiyorlar, niye biliyor musunuz? O CV olmasaydı, kendileri oraya aday olmayacaktı. Hiçbir çıkar grubunun da adamı değiller."

“SEÇİLEN BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ 1 NİSAN GÜNÜ SABAHI BELEDİYELERİNİN GİRİŞİNE MAL VARLIKLARINI ASACAKLAR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasına ilişkin bir soruya yanıt veren Özel, "2014 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayıyken, hatta bir de yeşil bir kalem ile yazmıştık. Hala bazen karşıma çıkıyor. Kendi mal varlığımı açıklamıştım. Son derece doğru bulurum. Belediye başkanları zaten seçildiklerinde, milletvekilleri. Ben de mal varlığımı bildirdim. Bunun yapılması son derece doğru. Ben derim ki belediye başkanları, Mansur Beyi açıkladı, Mansur Bey belediyenin önüne assın. Seçilen bütün belediye başkanlarımız 1 Nisan günü sabahı belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacaklar. Mal varlıklarını asacaklar. 1 Nisan günü CHP’den seçilen belediye başkanları, bazen pankart oluyor, o taktir kendilerinin. Belediyenin giriş camı yok mu? Kapıdan giriyorsun, orada vatandaşın göreceği yere mal varlığını asacaklar. Roma’da gelenek var diye söylediler, gözümle görmedim ama bu dikkati çekebilir. Seçilen belediye başkanını kantara çıkarıyorlarmış, yazıyorlarmış. Yazıyorlarmış. Görevi bırakırken bir daha çıkarıyorlarmış, eğer eksiği varsa alkışlıyorlarmış, eksiği var, eksiği var diye. Eğer Roma’daki belediye başkanı kantara çıkıyor ya ilk gün ve bir de son gün. Fazlası var derse, yuhluyorlarmış. Bu tartılma eskiden yemekle ilgili. Biz de ilk gün de asalım, son gün de asalım." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası