Ege Postası
Geri

CHP'nin İzmirli adayı Purçu ülke turunda

CHP İzmir 1'inci bölge 5'inci sıra Roman milletvekili adayı Özcan Purçu Adana'da Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Purçu, Roman vatandaşlardan artık sokakta gezerken utanmamaları gerektiğini söyledi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde bu kez İstanbul Kuştepe'de Mustafa Sarıgül ile seçim çalışmasına katılan İzmirli aday Türkiye'nin dört bir yanında Roman vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.
CHP'nin İzmirli adayı Purçu ülke turunda
Haberler / Politika
9 Mayıs 2015 Cumartesi 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ziyaret ettiği her yerde Roman yurttaşlardan yoğun ilgi alan Purçu, yaptığı konuşmada Romanlara yönelik ayrımcı politikaları eleştirdi.

Purçu: Sokakta yürürken utanmayın


CHP'nin Roman milletvekili adayı Özcan Purçu, Roman vatandaşlarından artık sokakta gezerken utanmamaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'de ilk kez seçilebilecek şekilde İzmir'deki aday listesinde kendisine yer bulan CHP'nin Roman milletvekili adayı Özcan Purçu, Roman vatandaşlarından artık sokakta gezerken utanmamaları gerektiğini söyledi.
CHP İzmir 1'inci bölge 5'inci sıra milletvekili adayı Özcan Purçu, merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Adana Roman Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Herkesle tek tek kucaklaşıp selamlaşan Özcan Purçu'ya, Romanlar büyük ilgi gösterdi. Adana'ya gelirken çok heyecanlandığını ve yüreğinin küt küt attığını belirten Purçu, "Sizleri gördüğüm için o kadar mutluyum ki. Artık sokakta yürürken utanmayın. Artık korkmayın. Artık başınız dik gezin. Çünkü Roman kardeşiniz milletvekili oldu" dedi.

'AYAĞA KALDIRACAĞIM'
Türkiye'de hiç Roman milletvekilinin bulunmadığını söyleyen Özcan Purçu, şunları kaydetti:

"Romanımız yoksullukla, yoklukla, kendi içinde açlıkla sefaletle yaşadı. Hiç kimse halini hatırını sormadı. Roman mahallelerine devlet girmedi. Ne zaman çocuklarımız askere gidecek, o zaman devleti gördük biz. Onun dışında, 'Elektriğin mi kesik, karnın mı aç'' diye soran olmadı. Elektriğimiz kesik, sularımız kesik, evimiz yok, bir odanın içinde on kişiyiz. Kiramızı ödeyen yok. 'Sabahları çocuklarımıza ne yedireceğiz'' diye düşünüyoruz. 50 kilo hurda toplayacağız, 100 kilo karton toplayacağız. 20 kilo plastik toplayacağız. 'Çocuklarımıza bakacak mıyız'' diye düşünüyoruz. Ama bundan sonra bitti. Artık Roman milletvekili bir kardeşiniz var. Bundan sonra benim Romanıma kimse dokunamaz. Ben varım. TBMM'yi ayağa kaldıracağım göreceksiniz. Hiç merak etmeyin."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası